torsdag den 8. november 2018

Fy, slemme nonne! Horrorfilm, der ligner THE NUN

Jeg var bestemt ikke begejstret for THE CONJURING-spinoff-gyseren THE NUN, men man kan ikke tage fra den, at filmen er et hit. 365 millioner dollar har den i skrivende stund omsat for på verdensplan. Derfor er det ikke så underligt, at der dukker film op, der på den ene eller den anden måde minder om - eller som pludselig kommer til at minde om, fordi folkene bag laver en lidt smart markedsføring.

En af disse film er den engelske THE BAD NUN, instrueret af Scott Jeffrey. Han har tidligere været producent på mesterværks-klingende titler som MANDY THE DOLL, MOTHER KRAMPUS, HOUSE ON ELM LAKE og BRIDE OF SCARECROW. THE BAD NUN startede egentlig sit liv med titlen THE WATCHER, men nu kan den altså findes under et mere "salgbart" navn.

CURSE OF THE NUN er en amerikansk produktion, instrueret af Aaron Miertes. Han har blandt andet instrueret CLOWNTERGEIST, så vi har næppe at gøre med en person, der er en seriøs kandidat i Oscar-kapløbet. Af alternative titler på CURSE OF THE NUN lister IMDb THE NUN, NUNTERGEIST og THE NUN POSSESSION, men det kan muligvis være arbejdstitler.

Jeg er på ingen måde ivrig efter at se hverken THE BAD NUN eller CURSE OF THE NUN, og jeg har på fornemmelsen, at jeg vil bryde mig endnu mindre om dem end THE NUN. Men det er lidt sjovt med dette kopi-fænomen.

4 kommentarer:

 1. Denne er godt nok spansk - og megaringe:

  https://www.imdb.com/title/tt0371853/?ref_=nv_sr_1

  SvarSlet
 2. Der er også "Gas Light" AKA "Nun" (2017).

  SvarSlet
  Svar
  1. Den havde jeg helt overset - den ser virkelig forfærdelig ud.

   Slet