lørdag den 20. marts 2021

Teddy Vork hædres for anden gang med prisen for Årets Danske Horrorudgivelse

Her er den så, både prisen og bogen, der har vundet.

Siden 2012 har Dansk Horror Selskab uddelt prisen for Årets Danske Horrorudgivelse, og den går i år til en genganger, nemlig Teddy Vork. Det er nemlig anden gang, at han hædres med denne pris - i år er det for romanen MULM, i 2014 var det for novellesamlingen SPRÆKKER. Begge bøger er udgivet på forlaget Kandor.

Juryen, som har kåret vinderen, består af Anne-Marie Mai, professor på Institut for Kulturvidenskaber ved Syddansk Universitet, boghandler Jette Sønderbek, bibliotekar Pia Bechmann, boghandler Søren Vangsgaard og Torben Rølmer Bille, ansvarshavende redaktør for Kulturkapellet. I juryens motivation for prisen kan man blandt andet læse:

Bogen er velskrevet og velkomponeret og den har mulighed for at nå ud til et bredt publikum, der ikke nødvendigvis kender horrorgenren på forhånd. Det er en horror-fortælling, som man gerne vil anbefale til alle. Bogen udmærker sig rent udgivelsesmæssigt ved at være godt håndværk - både typografisk, korrekturmæssigt og indbindingsteknisk. Der er tale om bundsolidt redaktionsarbejde, som Forlaget Kandor kan være stolt af. 

Det gode gys er som oftest det, der bliver siddende i knoglerne længe efter lyset igen er tændt, og sådan et gys er MULM. Derfor er vi i juryen enige om, at Teddy Vork skal vinde prisen for årets danske horrorudgivelse i 2020. 

- Det betyder utrolig meget at vinde og få den form for anerkendelse. Det betyder at alt den tid og energi, man har viet til at blive god til sin kunstform, har haft en effekt, siger Teddy Vork i forbindelse med prisen for Årets Danske Horrorudgivelse. Foto: Peter Langwithz Smith

Prisen bliver overrakt til Teddy Vork på Krimimessen i Horsens lørdag den 10. oktober. Her kan du se de tidligere vindere af Årets Danske Horrorudgivelse:

  • 2011: Steen Langstrup for romanen ALT DET HUN VILLE ØNSKE HUN IKKE FORSTOD udgivet på forlaget 2 Feet Entertainment.
  • 2012: Jonas Wilmann for novellesamlingen FRYGT-FILERNE udgivet på forlaget Kaos.
  • 2013: Lars Kramhøft og Tom Kristensen for tegneserien MADE FLESH udgivet på Headstone.
  • 2014: Teddy Vork for novellesamlingen SPRÆKKER udgivet på forlaget Kandor.
  • 2015: Michael Kamp for romanen SAMLERNE udgivet på forlaget Tellerup.
  • 2016: Thomas Strømsholt for novellesamlingen DR. WUNDERKAMMERS OVERSÆTTELSER udgivet på forlaget H. Harksen Productions.
  • 2017: Lars Ahn for novellesamlingen DEN NAT VI SKULLE HAVE SET VAMPYROS LESBOS udgivet på forlaget Kandor
  • 2018: Anne-Marie Vedsø Olesen for romanen LUCIE udgivet på Politikens Forlag
  • 2019: Patrick Leis for romanen PAX IMMORTALIS – OPGØRET udgivet på Forlaget Valeta.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar