søndag den 28. november 2010

Skræk og Rædsel Giveaway: Vind et eksemplar af TEENAGE WASTELAND

Når nu J.A. Kerswells bog om slasher-film, TEENAGE WASTELAND, er så fantastisk, så skal en af Skræk og Rædsels læsere selvfølgelig have mulighed for at vinde den. Jeg har et ekstra eksemplar, som nu kan blive dit.

Reglerne er enkle: For at være med, skal du bare under dette indlæg skrive en kommentar, der handler om slasher-film. Det kan være en anbefaling, en god (eller en dårlig) oplevelse, en anekdote eller noget andet, der har med slasher-film at gøre og som andre kunne have fornøjelse af at læse. Jeg lader indlægget være åben for kommentarer til og med søndag d. 5. december kl. 12.00, hvorefter jeg trækker lod blandt alle, der har haft lyst til at være med.

Rent praktisk: Flere af jer skriver kommentarer her på bloggen under diverse netnavne/kælenavne. Bliv bare ved det. Hver af jer får et nummer, som jeg vil lade en tilfældigheds-generator på nettet trække lod imellem. Og når jeg på søndag offentliggør vinderen, skal vedkommende bare sørge for at maile mig sit rigtige navn og adresse. Til gengæld er det virkelig dumt at skrive anonyme kommentarer, hvis man vil være med.

I modsætning til mange andre giveaways, så får man ikke et ekstra lod ved f.eks. at melde sig som fast læser på Google Friend Connect eller hægte sig på Skræk og Rædsels Facebook-side - men det ville da være dejligt, hvis I gjorde det alligevel. Nå, nok snak... Lad konkurrencen begynde!

28 kommentarer:

 1. Godt nok ikke en tekst. Men en lille video over mine top 5 slasherfilm. :)

  Link: http://www.facebook.com/video/video.php?v=455245178019&oid=219570669228

  SvarSlet
 2. Alfred Hitchcocks Psycho.Stadig sur over at den ikke kom til Jylland.

  SvarSlet
 3. Yes, så er vi i gang. Cool video, Christian, og cool samling. Glæder mig til at læse flere kommentarer.

  SvarSlet
 4. Slasher mig her og slasher mig der
  Gid de dog bare ville la´ vær´
  Snart kommer Julemanden højt fra nord
  Så giv os en pause fra teenager-mord

  SvarSlet
 5. Får vi mon nogensinde en filmatisering af Edgar Allan Poes novelle "The Murders in the Rue Morgue" (1841), hvor instruktøren tør vise os historiens centrale kvindedrab? Det er stadig en af krimigenrens mest bestialske fortællinger, og med moderne teknik kunne det rent faktisk lade sig gøre at visualisere Poes blodige rædselsvision. Uha!

  SvarSlet
 6. Men julemanden har slebet sin saks
  Nu er den klar til børn af den uvorne slags
  Så opfør dig ordentligt og værdsæt det gode
  Ellers klipper han en guirlande ud af dit hoved

  SvarSlet
 7. Min ven, der er noget, du ikke har fattet
  Julemanden hader alt der er splattet
  Han kommer til lille såvel som til stor
  Og aldrig, nej aldrig, han griber til mord

  SvarSlet
 8. Har lige set:
  Terror Train, 1980 (3/5)
  Happy Birthday to Me, 1981 (3½/5)
  The Mutilator, 1985 (2/5)
  The Stepfather, 1987 (3½/5)

  80'erne er det årti med dårligste overall film, men det fedeste slasher-årti!

  SvarSlet
 9. Rød som blodet og hvid som sneen
  Dit Coca-cola-idol overgår manden med leen
  Hvis du fjerner kagerne og tænder op i pejsen
  Flår han huden af dig for at genfinde gejsten

  SvarSlet
 10. Du ryster mit barnlige julesind
  Tør ikke længere lukke Santa ind
  Hele december jeg nu sidder klar
  Og nakker ham så, den morder-nar

  SvarSlet
 11. Hold da op: Jule-slasher-poesi. Jeg er meget imponeret.

  SvarSlet
 12. I sidste uge købte jeg en box med de otte første 'Friday the 13th'-film, som jeg aldrig har set flere af end blot den originale. Efter at have genset dén, må jeg endnu engang forbløffes over, at den koldblodige morder, fru Voorhees, fuldstændig mister sin brutalitet, da hun forsvinder fra vores point-of-view for at bide Alice & rive hende i håret, i stedet for at svinge macheten med samme kraft, som hun gjorde bag kameraet!

  SvarSlet
 13. Et lille forslag her til jul, Bikini bloodbath trilogien hvor i den nyeste hedder "Bikini bloodbath: Christmas" En herlig trilogi af b film som klart kan anbefales.

  SvarSlet
 14. Han ser dig, når du er artig,
  han ser dig, når du er slem,
  så sætter du fælder for Santa,
  Han kommer til dit hjem.

  Ikke igennem pejsen,
  og ikke med gaver, nej,
  Han genfinder julegejsten,
  og dekorationen - det er dig.

  En smattet gurilande,
  hjerte, kurv og kugler,
  laves af dine indvolde,
  mens gamle Santa juler.

  Så artige børn i Danmark,
  bør stille mælken frem,
  og ikke sætte fælder,
  for så bliver Santa stram.

  SvarSlet
 15. Lille tip til julegaveønskelisten. Den nye blue ray udgave af dawn of the dead fra Arrow indeholder en dvd med Fangorias første scream greats dokumentar om Tom Savine. Første gang på DVD.

  SvarSlet
 16. genså forleden dokumentaren om henry howard holmes (instr. john borowski).. hvorvidt det kan kategoriseres som slasher er måske i gråzonen.. og dog.. hans 'livsværk' der udspillede sig i hans kælder og i sine uhyggelige labyrinter får leatherface til at virke som en rigtig hyggeonkel..
  dokuen kan godt anbefales til en mørk snestormende vinteraften, ikke helt op at ringe, men nu ret interessant.

  SvarSlet
 17. I snakker om Santa, ja-ja
  Han er ikke så slem, endda …
  Hvis I vil ha’ skræk,
  Og i bagdelen smæk,
  Skal I sige til Søren: ”goddag”

  Han blogger så hyg’ligt om gys,
  Men når du så slukker dit lys,
  Så kommer han stille
  Med dolk og stikpille
  Og drikker dit blod med et kys

  Og når du er nærved at dø,
  Til livet må sige ”adjø”,
  Vil Søren begynde
  For alvor at nynne
  Mens blodet det danner en sø ...

  SvarSlet
 18. Fredag d. 13 serien vil altid have en særlig plads i mit hjerte, da jeg brugte en hel sommerferie på at samle dem sammen med en rigtig god ven. Vi mødes stadig en gang i mellem, når kalenderen en gang i mellem siger fredag d. 13, og ser dem igennem igen og igen. Det er efterhånden 6-7 år siden :)

  SvarSlet
 19. Martin Schjönningtirsdag, 30 november, 2010

  Kanespor i sne
  Tavshed hersker i mørket
  Slikstok i hjertet

  (Jule-slasher-haiku, slå den!)

  SvarSlet
 20. En gang for mange mange år siden så jeg en lille 30 min. gyser "Banshee" fra (The Ray Bradbury Theater) med Peter O'Toole
  Den handler om en forfatter der bliver inviteret ud i en øde beliggende hytte midt inde i en skov. Banshee er et spøgelse i form af en kvinde og det huserer i skoven ved fuldmåne. Jeg kan huske jeg nød den og var dejlig skræmt, men i et anfald af kådhed ville jeg have gyset til at fortsætte efter filmen var slut.
  Så jeg tog overtøjet på og vandrede i fuldmånens skær ned til en nærliggende og temmelig dyster skov. Planen var at jeg skulle gå igennem skoven frem og tilbage UDEN at løbe. Der gik dog ikke lang tid før jeg var skrækslagen og hørte lyde og pinde der knækkede i bedste Blair Witch stil - fantasien stod ikke stille - og jeg siger jer - der er ikke noget uhyggeligere end en skov i fuldmåne, alene og med lommelygte!!! Men det lykkes mig at kontrollere panikken og GÅ igennem den lille skov og jeg kom ud på den anden side uden angreb fra spøgelser eller andre af nattens væsner... Men så holdt modet heller ikke længere og hjemturen foregik i raskt trav, halvt løbende og UDEN om skoven... Det var en fantastisk oplevelse som jeg stadig husker tilbage på med glæde - og GRU!!!
  I kan læse mere om den på nedenstående link. Filmen var - læser jeg nu - åbenbart en ret nøjagtig beskrivelse af Ray Bradburys første møde med filminstruktøren John Huston... Og nu - efter at have skrevet dette - er jeg nødt til at få støvet episoden op og se den igen! -juhu!
  http://home.wlv.ac.uk/~in5379/rbt/06banshee/banshee.htm

  SvarSlet
 21. Thomas K.
  'Banshee' ligger i sin fulde længe (i tre dele) på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=dIXPSRPS0O8

  God genfornøjelse:)

  SvarSlet
 22. Jamen, jeg vil da benytte lejligheden til at hylde mit yndlings slasherikon: Freddy Krueger...
  De fleste kender jo nok til de efterhånden 9 Elm Street film (her er Freddy vs. Jason medregnet), TV serien "Freddy´s Nightmares" og den nye dokumentarfilm - men der er masser af referencer til Freddy og Elm Street i andre film, som fx.:

  SLEEPAWAY CAMP II: UNHAPPY CAMPERS (1988) - Under en lejrbålsscene dukker Freddy og Jason pludselig op - ja, det var vel i virkeligheden første gang de to mødte hnanden på film???
  SLEEPLESS IN SEATTLE (1993) - Da Sam Baldwin (Tom Hanks) skal på en kort rejse siger han til sin søn som afskedssalut "You´ll be able to watch a lot of Geraldo, and Nightmare On Elm Street 12"...
  JASON GOES TO HELL: THE FINAL FRIDAY (1993) - Filmen slutter med at Freddy´s handske dukker op af sandet og trækker Jason´s maske ned i dybet (og undskyld til alle der ikke har set den, men det er ligegyldigt for handlingen...)
  SCREAM (1996) - I en scene ser vi pedellen Fred, klædt præcis som Freddy, der jo også var pedel... Denne rolle spilles af Wes Craven selv...
  THE WEDDING SINGER (1998) - I en scene ser vi den knuste bryllupssangers nevø give ham en tegning... Drengen er iklædt Freddy-hat, maske og handske...
  KRIPPENDORF´S TRIBE (1998) - Krippendorf og hans børn er ved at lave en fup-film om en nyfundet stamme, og der skal bl.a. være en scene, hvor storebroderen omskærer lillebroderen... Han har først fat i en RET stor le, men faderen kommer løbende mens han siger: "No, no, no, no! It´s not Nightmare On Shelmikedmu Street" (stammen i titlen bliver kaldt Shelmikedmu efter Krippendorf´s tre børn Shelly, Mickey og Edmund...)
  TREEHOUSE HOSTAGE (1999) - 3 drenge har fanget en forbryder i et træhytte... På et tidspunkt har han forklædt sig som kvinde, og spørger drengene hvordan han ser ud... "You look like a movie star", siger den ene... "Which one???", spørger han... "Ever seen Nightmare On Elm Street???", lyder svaret...
  EVIL WOMAN (2001) - 3 gamle venner splittes, da den ene får en laber, men meget besiddende kæreste... De to andre venner snakker om hvor ond hun er, og en af dem siger "She´s Freddy Krueger..."

  Og et par TV serier skal der også lige være plads til:

  "TWO GUYS, A GIRL, AND A PIZZA PLACE" (Ep. 34) - To af pigerne har været ude og få lavet negle - da de kommer hjem spørger den ene pige en af fyrene hvad han synes, og han svarer "It´s nice, looks like Freddy Kruegers..."
  "THE BROTHERS GARCIA" (Piloten) - En af brødrene går en lille tur, og den anden siger "Call us if you meet Freddy Krueger or the Chupacabra..."
  "GHOST WHISPERER" (Ep 14) - Melinda (Jennifer Love Hewitt) får håret fanget i en håndvask med shredder... Da hendes kollega spørger hvem der har klippet hende svarer hun "Jim - og Freddy Krueger..."

  Og så har vi slet ikke nævnt at skurkene i Wes Craven´s THE LAST HOUSE ON THE LEFT (1972) hedder Fred og Krug...

  SvarSlet
 23. Her op til jul kan jeg kun anbefale den original Black Christmas(1974)hvis man er i humør til en juleslasher.

  SvarSlet
 24. Til Jesper Pedersen
  Tak for tippet :-) Fandt den netop der samme aften og hyggede mig med den! - og synes stadig den holder.
  Men kvaliteten er jo ikke vild! Og så fandt jeg faktisk "Ray Bradbury Theater" 1-5 DVD i box (Alle 65 episoder) på Amazon.com/UK til KUN 12 Pund!!! Men lige inden jeg trykkede bestil så jeg at den kun fandtes i NTSC udgave - så droppede det desværre...
  Men husk "The Banshee Knowwwwwws"
  (PS til Søren, ved godt det ikke var en Slasher episode, men følte mig klart i Slasher-risiko da jeg bævrede mig igennem skoven som teenager)

  SvarSlet
 25. Ho ho ho, Marry Christmas. Jeg må sige at nu det er jul kommer jeg til at tænke på http://www.imdb.com/title/tt0454082/ som er en sød lille slasher - ikke så scary som originalen fra 74', men bestemt et kig værd :-)

  SvarSlet
 26. And now for a very special Blossom..

  I Blossom-serien, som DR1 sendte for mange år siden, var der et afsnit, der hed "All Hallows Eve". Blossom og hendes veninde ser horrorfilm hele natten og da Blossoms bror Joey kommer hjem, iklædt ishockey-maske, tror de selvfølgelig, at det er Jason. Ganske sjovt afsnit.

  http://www.youtube.com/watch?v=ucdXCFZZHGA

  http://www.youtube.com/watch?v=po-6I9egT-c

  http://www.youtube.com/watch?v=MBo-LYmhHL4

  NB: Mayim Bialik havde i øvrigt en lille rolle i Stan Winstons "Pumpkinhead".

  SvarSlet
 27. For 21 år siden, da jeg var 9 år gammel, så jeg min første gyser - Mountain Top Motel Massacre. En ægte slasher. Min storesøster holdt fødselsdagsfest, og jeg ville være med. Noget med at hun havde en sød veninde.

  Min mor prøvede desperat at holde mig væk fra stuen. Men jeg ville være med. Så jeg kiggede gennem nøglehullet og gennem vinduerne. Så gav hun op, og jeg fik lov til at se med. Det var jo værst for mig selv. Og ja, det blev det...

  Det blev til en last efter gys og gru, der ser ud til at vare resten af livet. Og noget jeg kan videreføre til min lille datter - når hun bliver gammel nok!

  I mellemtiden bliver det kun til slashere om natten, for jeg skal se dem i smug. Og lige derfor ville det være godt at læse om genren i dagtimerne.

  SvarSlet
 28. Mange tak for kommentarerne. Jeg lukker nu indlægget for flere kommentarer og vil udtrække en vinder.

  SvarSlet