mandag den 17. januar 2011

De tre Detektiver vender tilbage

Der er uden tvivl mange af denne blogs læsere, der på et eller andet tidspunkt har haft fingre i en af de mange bøger om ALFRED HITCHCOCK OG DE TRE DETEKTIVER. De lokkede med masser af gys på de kulørte forsider, men er i virkeligheden temmelig Scooby-Doo-agtige, da mysterierne viser sig at have en naturlig forklaring.

Det bliver afsløret af Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews - de tre raske drenge, der har deres eget detektivbureau. Der nåede at komme 40 bøger på dansk og serien - der blev skabt Robert Arthur, Jr. og skrevet af ham selv og flere andre forfattere - har været rundt omkring to-tre forlag herhjemme. Nu slår Forlaget Zoom så til, og lader De tre Detektiver genopstå på dansk.
Det syrede er så, at de tre titler, der er på vej, oprindelig stammer fra Tyskland. De tre Detektiver har nemlig overlevet på tysk i mange år, og lokale forfattere har så bidraget med flere bind. Dernede hedder serien DIE DREI ??? (eller DIE DREI FRAGEZEICHEN).

Så når Zoom til april udgiver bøgerne MOBILTELEFONENS FORBANDELSE, SPØGELSESSKIBET og DET SPØGER PÅ NETTET, er det i virkeligheden oversættelser af ...UND DAS HEXENHANDY, ...UND DAS GEISTERSCHIFF og SPUK IM NETZ.

Læs også...
Så får I lige 1314 ord mere om ALFRED HITCHCOCK OG DE TRE DETEKTIVER

14 kommentarer:

 1. Jeg læste alle de bøger i serien, der i 1970'erne kunne lånes på Slagelse Bibliotek, og det var mange! Synd, at de har droppet "Alfred Hitchcock" fra titlerne. Hitchcock skrev tilsyneladende forordet i alle bøgerne, selvom det sikkert i virkeligheden var skrevet af Robert Arthur, Jr. selv, ligesom i de mange Hitchcock-novellesamlinger, han redigerede. Der er lavet to filmatiseringer: "The Three Investigators and the Secret of Skeleton Island" (2007) og "The Three Investigators and the Secret of Terror Castle" (2009). Tak for dette indlæg, der fik trykket på nostalgi-knapperne! :-)

  SvarSlet
 2. Det var det amerikanske forlag, der fasede Hitchcock ud, da han døde - også selv om instruktørens bo ikke havde noget imod, at han fortsat optrådte i serien. De tyske skribenter holdt vist fast i ham noget længere.

  SvarSlet
 3. Jeg har lidt over 30 bind stående på reolen... Fik dem over en årrække af min farmor til jul, fødselsdage, og hvad der ellers var af anledninger... De nye her skal jeg da lige holde øje med...

  SvarSlet
 4. God post.
  Jeg lånte dem på Holmegårdsskolens bibliotek i Hvidovre - også i 70'erne.
  Min interesse for gys, spænding og popkultur kommer nok fra AF & de 3 detektiver.
  Er startet på at købe dem til min 7 årige søn. Spørgsmålet er dog om han synes det er noget gammelt lort:-)

  SvarSlet
 5. Nicolas: Jeg ved ikke om du har overset dem, eller med vilje undladt at nævne dem, men der findes også et par tyske TV film: "Die Drei ??? und der Super-Papagei" (2006) og "Die Drei ??? - Master of Chess" (2008)...

  SvarSlet
 6. Jeg læste også bøgerne dengang i 70'erne og genkøbte en ordenlig stak af dem billigt for et års tid siden (jeg har dog ikke genlæst dem endnu og ved ikke om de "holder"). Der findes en rigtig god gennemgang af serien i et gammelt nummer af Nørd Nyt. Så vidt jeg husker, var der iø 3 numre (af de oprindelige ikke-tyske), som vi aldrig fik på dansk.

  SvarSlet
 7. Tak Abra, jeg havde overset de tre tyske "Die Drei ???" direct-to-video film!

  SvarSlet
 8. De Tre Detektiver hører klart indunder nostalgigruppen, hvor minderne om dem er betydeligt bedre end en ny gennemlæsning. Det er sådan en far/søn ting som altid vil komme frem med 20 års mellemrum.
  Jeg mindes at have læst, at de film man ser, de bøger man læser og det musik man høre fra man er 10 til man er 20 vil stå stærkest i ens erindring, hvilket nok kan forklare minderne om De Tre Detektiver for mit vedkomne.

  SvarSlet
 9. Det med den tidlige prægning er nok rigtigt. Jeg er derfor glad for at være vokset op med Universals gysere og de mange 50'er-skrækfilm. Ikke at jeg i dag oplever dem som de bedste, men det er herligt at have dem med i paletten.

  SvarSlet
 10. De udkommer 18. april.

  Vær med i Spøgelseskæden inde på Facebook.

  Find linket via www.detredetektiver.dk

  SvarSlet
 11. De er blevet anmeldt i Troldspejlet.

  http://www.dr.dk/DR1/Troldspejlet/Boeger/2011/0512153248.htm

  SvarSlet
 12. Herligt. Tak for linket.

  SvarSlet
 13. Stegelmann var dog ikke ovenud begejstret for de nye bøger og anbefalede de gamle.

  SvarSlet
 14. Det kunne da være, at jeg skulle give dem en chance... bare lige for at se.

  SvarSlet