søndag den 29. maj 2011

Hvornår udkommer THE VAMPIRE DIARIES bind 8? Få svaret her!

Knap nok er det sidste bind i den seneste THE VAMPIRE DIARIES-trilogi udkommet på dansk, før jeg får spørgsmål fra læserne om, hvornår der kommer flere bøger ud over de syv, der nu er på markedet. Som jeg tidligere har nævnt, så er forfatten L.J. Smith blevet fyret af forlaget og de kommende bøger skal skrives af en ghostwriter.

Endnu en trilogi, THE HUNTERS, er planlagt og bind nr. 1, PHANTOM, udkommer på det amerikanske forlag Harper Teen den 25. oktober. Om den så også bliver oversat til dansk, vil tiden vise.
Harper Teen har allerede afsløret forsiden på den nye bog, hvor man kan læse "Created By New York Times Bestselling Author L.J. Smith". De markerer altså, at bogen ikke er skrevet af L.J. Smith. Hun havde ganske vist indleveret et manuskript, før hun blev fyret, men meget tyder på, at der er blevet redigeret en del i teksten.

På sin blog giver L.J. Smith luft for sin frustration ved bl.a. at skrive: "I want so badly to have input in the new books. And I'm completely shut out. Except for my name. My name will be on the covers, with a small 'Created By' above it. And it will not be any part of my creation. After PHANTOM, which I did write, has been made unrecognizable".

38 kommentarer:

 1. Vildt nedern!
  Jeg tror at bøgerne vil miste utroligt mange fans pga. dette.
  VI VIL HAVE LISA JANE SMITH TILBAGE!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. kan man det her?? kan man godt bare få en anden til at forsætte en serie?

   Slet
  2. Det kan man godt, når det er forlaget - og ikke forfatteren - der ejer rettighederne til serien.

   Slet
 2. Ej!!! :( det er da sygt. jeg synes hun skriver så gennemført godt, at man virkelig lever sig ind i hendes bøger. så man ved nærmest hvad man kan forvente af hende, men hvis bog 8 er skrevet af en anden. hvem ved så hvad vi får!!! :'(

  SvarSlet
 3. Forlaget mener vel, at de kan sælge flere bøger ved at styre handlingen i den retning, de ønsker. Der er ingen tvivl om, at den planlagte trilogi under alle omstændigheder bliver skrevet af ghostwriteren. Hvis salgstallene så er elendige, kan man vælge at lukke serien - eller lade L.J. Smith få et comeback (eller hyre en anden ghostwriter).

  SvarSlet
 4. helt ærligt, de kan da ikke bare fyrre hende main hvad tænker de dog på. DET ER KUN HENDE DER KAN SKRIVE SERIEN SÅ DEN BLIVER GOD!! FADT DET I KAN BARE IKKE FYRRE HENDE!!!! :(

  SvarSlet
 5. Det er muligt at hente The Vampire Diaries 1 som gratis e-bog på Storybag: http://www.storybag.dk/gratis-saerudgave/6228-the-vampire-diaries-1-morkets-brodre.html

  SvarSlet
 6. men der er bare en ting jeg håber og det er: at de ikke har rettet noget i det manuskrept efterlod til dem. jeg hved godt at de sikkert allerede har endræt en del i det men det må de altså ikke gøre!!!! :(

  SvarSlet
 7. Nej nej nej!!! Den sluttede så spændende og nu får vi ikke en ornlig efterfølger!!:((((

  SvarSlet
 8. Det kan du jo faktisk ikke vide før bogen udkommer.

  SvarSlet
 9. nej, der er selvfølgelig rigtigt, men hvis alle kunne skrive lige så godt som L. J Smith så ville hun nok ikke ligge på New York Times Bestselling. Men er det en et'er eller en otter vi får?

  SvarSlet
 10. Det bliver en 8'er, der fortsætter handlingen fra de syv foregående bøger.

  SvarSlet
 11. Ok, det var godt;)

  SvarSlet
 12. nedern!!!men...ok man skal jo prøve noget nyt engang imellem

  SvarSlet
 13. Ej, hvor er det altså bare irriterende! De kan da ikke bare fyrre hende?! ARRH! Hvis denne ghostwriter ikke er god, så ved jeg VIRKELIG ikke hvad jeg skal gøre. )-:

  SvarSlet
 14. Nu får vi se... og alternativt er der jo andre vampyr-serier på markedet.

  SvarSlet
 15. Ehm, er lidt i tvivl! Altså nu blvier der jo skrevet at der er en serie der hedder the hunters? Men altså der er jo os Stefans fortælling, og er det ikke det samme? Eller er jeg forkert på den?

  SvarSlet
 16. Jep, du er forkert på den. STEFANS FORTÆLLING-bøgerne er en sideløbende serie, der er skrevet af en anonym forfatter. Læs mere her.

  SvarSlet
 17. VI VIL HAVE LISA JANE SMITH! ANSET HENDE IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlet
 18. Det, jeg er mest bange for, er at denne "Ghost Writer" skildrer personerne i bogen helt forkert, hvilket ville ødelægge det lidt - synes jeg :(

  SvarSlet
 19. Indtil videre har den nye bog fået 15 læser-anmeldelser på amerikansk Amazon og scorer sammenlagt to og en halv stjerne ud af fem mulige... så det er vist en bog på det jævne.

  I øvrigt - og som jeg har skrevet et andet sted på bloggen - så kommer den nye bog også på dansk.

  SvarSlet
 20. ved du noget om hvor mange bøger der kommer??

  SvarSlet
 21. Det er nok salgstallene, som afgør hvor mange bøger, der kommer i serien. Hovedserien kommer med THE HUNTERS-trilogien op på 10 bind, mens STEFAN'S DIARIES-serien indtil videre bliver på 6 bind.

  SvarSlet
 22. Men ved du hvornår nr.8 udkommer på dansk?

  SvarSlet
 23. Aner det ikke... Ved kun, at det danske forlag - Tellerup - arbejder på en dansk oversættelse. Så den skal nok komme...

  SvarSlet
 24. Arghh... kan slet ikke vente på bog nummer 8, jeg er fuldstændig besat af Vampire Diaries, håber, håber, håber! at Damon ikke er død. Jeg mener bogen ville være ødelagt, hun skal klart ende op med ham han er den helt rigtige for hende. Stefan er lidt for kedelig og sørgmodig, Hun vil da have Damon!

  SvarSlet
 25. Besat er vel et voldsomt ord? ...og så forbløffer det mig igen og igen, at kommentarerne fra fans af den romantiske vampyr-genre næsten konsekvent er anonyme.

  SvarSlet
 26. Ja, det er ret utroligt med alle de anonyme Twilight/True Blood/The Vampire Diaries-fans.

  Hvis man er fan af noget, så vil man vel også godt stå ved det. Og der behøver såmænd ikke stå meget andet end f.eks. Gitte, Sarah eller Bent som navn...

  SvarSlet
 27. Man sagtens nøjes med bare at skrive sit fornavn, hvis man vælger det menupunkt, der hedder "navn/webadresse", men det er måske lidt forvirrende.

  SvarSlet
 28. Jeg håber bare at den dersens ghostwriter så er god, og kan skrive det lige så godt som L.J. Smith kunne. Må da indrømme jeg også blev lidt skuffet da jeg fandt ud af at det ikke er hende der får lov til at føre serien videre, men hvis nu den nye bog bliver af samme kvalitet som de foregående, går det jo altsammen, ikke? :) Det er da altid noget at serien overhovedet fortsætter! Skriv lige på siden her, Søren, hvis du finder ud af hvornår den nye bog udkommer!:D

  SvarSlet
 29. Du læser min blog for lidt ;-) Se bare her.

  SvarSlet
 30. bog 8 udkommer den 15. marts 2012

  SvarSlet
 31. Jeg kommer vidst lidt sent ind i det hele :) hehe. Jeg er bestemt fan af serien, både bøger og tv-serien. Men har lige to spørgsmål.
  1: hvorfor har tv-serien intet med bøgerne at gøre? Det virker som om de bare hsr taget nogle navne og en smule af nogen af personernes, personlighed og tilføjet, men at de har lavet helt om på historien..
  2: er bøgerne om Stefan værd at læse? :)

  SvarSlet
 32. Der må være fans, der er væsentlig bedre inde i stoffet, der kan svare på dine spørgsmål. På diverse forummer kan man se en masse forskelle mellem bøgerne og serien listet, men ikke så meget om hvorfor. Men nu er det slet ikke unormalt, at en TV-serie tager nogle få personer, en grundlæggende ide og et par locations fra en bog og så ud fra det skaber sit eget univers. Det er der mange eksempler på.

  SvarSlet
 33. Når okay. Men tak alligevel :)

  SvarSlet
 34. Hvorfor blev hun fyret?

  SvarSlet
 35. Fordi forlaget ønskede, at serien skulle udvikle sig i en anden retning, og så røg hun ud - og det kunne forlaget gøre, fordi konceptet til serien var ejet af dem; ikke af forfatteren.

  SvarSlet