onsdag den 3. august 2011

Heksekunst og okkulte ritualer i jysk flække

Jennie og Markus' forældre skal på ferie til Italien, så søskendeparret bliver sendt på ferie hos deres mormor, som de ikke har et udpræget nært forhold til. Det gør heller ikke situationen bedre, at de skal være væk fra København - helt ovre i den jyske flække Vællinge. Mormoren viser sig at være distanceret og ligeglad. Nu kan det måske hænge sammen med morfarens død, men der foregår andre og mere mystiske ting i det lille hus - og hvorfor er der ingen af de andre borgere i byen, der vil have noget med mormoren at gøre?

Der går ikke lang tid i Nick Clausens ungdomsgyser DE SORTE SYMBOLER, før det går op for os, at historien handler om heksekunst og okkulte ritualer. Jennie har sjovt nok en fagbog med i bagagen, der handler om netop dette emne, og det er jo meget handy, når man udsættes for alskens uhyggelige ting på sin ferie. Nu er "tilfældigheder" som denne meget almindelige i børne- og ungdomsbøger, men det kan man sagtens tilgive Nick Clausen, for det er en fin lille gyser, han har skrevet.

Stemningen bygges stille og roligt op og der fyldes mere og mere uhygge på. Clausen skriver i korte sætninger og det giver et højt tempo, selv om jeg gerne så lidt mere dybde i beskrivelserne af personer og omgivelser. Det bliver sine steder lidt for telegram-agtigt. Til gengæld er der fuld power på det vilde klimaks, der er ren horror.

DE SORTE SYMBOLER er en letlæst gyser, der leverer varen og den burde være et hit i målgruppen (de 12-13-årige og opefter). Du kan læse mere om Nick Clausen her.

DE SORTE SYMBOLER er venligst stillet til rådighed af Tellerup.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar