lørdag den 6. juli 2013

Varm op til WORLD WAR Z

Horror-genren oversvømmes i disse år af en ildelugtende og menneskekøds-hungrende hær af levende døde. Zombierne er bare alle vegne. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, selv om der bliver lavet alt for mange found footage-film af wannabe-instruktører, der har overtalt deres venner til at stavre rundt på en pløjemark i deres bedsteforældres aflagte tøj og med akvarelfarve i ansigtet.

Men der laves også masser af god zombie-horror. I aftes genså jeg f.eks. Zack Snyders remake af George A. Romeros DAWN OF THE DEAD. Det er efter min mening en fantastisk film. Tempoet er ujævnt som bare pokker, men der spares ikke på intensiteten og de blodige effekter. Og så er indledningen et orgie i visuel fortælleglæde - det kan næppe gøres mere dynamisk. Musikken af Tyler Bates er også cool. Det var en fint gensyn med en god zombiefilm og den er sikkert en passende opvarmning til den kommende WORLD WAR Z.

4 kommentarer:

 1. Jeg kan kun erklære mig enig.
  Jeg købte for nylig filmen i director’s cut udgaven på blue-ray.
  Den kan varmt anbefales modsat det meste andet Zombie bras der er kommet på markedet de seneste år.

  SvarSlet
 2. Den skal jeg helt sikkert også se i aften. Og Søren, eller andre: hvis I er i Randers eller omegn holder jeg intro til World War Z i Biocity Randers:)http://biocityranders.dk/events/biozonen-praesenterer-world-war-z-med-intro-af-jacob-krogsoee

  SvarSlet
  Svar
  1. Cool. Er så ikke lige i nærheden af Randers, men det er et godt initiativ.

   Slet
 3. Doktor Zimba's syrebassermandag, 08 juli, 2013

  Lidt trist, at reg. 1 dvd- og blu-ray-udgaverne af DAWN er censureret. Blod er der masser af, men et par bare bryster i starten af filmen var for meget for de bornerte amerikanere. Alle andre landes udgaver er u/c.

  SvarSlet