torsdag den 10. oktober 2013

Masser af gyser-musik her i oktober

Er du vild med horror-soundtracks, så er oktober altid en af de gode måneder at holde udkig efter nye spændende titler. Op til Halloween plejer pladeselskaberne nemlig at kræse lidt ekstra for fans af de skræmmende toner, og der er allerede gode ting på vej.

La-La Land Records har f.eks. lige udgivet en dobbelt-cd med John Harrisons fantastiske score til George A. Romeros zombie-klassiker DAY OF THE DEAD. Vi har tidligere fået en cd fra Numenorean Music, men den var alt andet end optimal; blandt andet fordi det meste af musikken var samlet i en ca. 20 minutter lang suite. Nu kan man endelig komme til at høre det komplette score; fordelt på 28 tracks og med en samlet spilletid på godt 63 minutter. Wow! Oplaget er på 3000 eksemplarer.

La-La Land Records lokker i øvrigt med, at de den 22. oktober har endnu et gyser-score i støbeskeen. "It's a classic from one of the modern day greats", skriver pladeselskabet selv om udgivelsen. De antyder dog på deres Facebook-side, at det nok ikke bliver en udvidet udgave af John Williams' DRACULA. Øv!

For lidt over en uge siden udgav Intrada John Debneys musik til Disney-horror-komedien HOCUS POCUS fra 1993. Musikken har i tidernes morgen været udgivet på en promo-cd, men den er i de senere år blevet solgt for høje beløb på eBay og den slags steder. Fans har derfor længe efterspurgt en officiel udgivelse, og nu er den endelig kommet. Oplaget er ukendt, men Intrada vil have den i kataloget i en passende periode, så man kan nå at bestille den, hvis man er interesseret.

To af Intradas tidligere horror-titler falder i øvrigt snart for aldersgrænsen. Det er ved at være sidste udkald for Les Baxters amerikanske score til Mario Bavas I TRE VOLTI DELLA PAURA (eller BLACK SABBATH) fra 1963 og samme Baxters musik til Jacques Tourneurs gyserkomedie THE COMEDY OF TERRORS fra 1963. Sidste chance for at købe dem fra Intrada er den 21. oktober, med mindre de når at blive udsolgt før.

Vi bliver lidt hos Intrada. Den 15. oktober er de nemlig på banen med et soundtrack, der igen og igen er dukket op på diverse filmmusik-fora som en titel, der i den grad fortjente en udgivelse. Det drejer sig om Harry Sukmans score til SALEM'S LOT - Tobe Hoopers TV-miniserie fra 1979 efter Stephen Kings berømte vampyr-roman. Det bliver en rigtig spændende cd at få fingre i.

Der er helt sikkert mere på vej, men jeg vil lige runde af med endnu en sej titel, nemlig HALLOWEEN 5 af Alan Howarth. Jeg kender ikke detaljerne endnu, men det ser ud til, at en udvidet udgave af soundtracket er på vej fra Howarths eget label, AHI Records.

1 kommentar:

  1. Cool! Skønt med altid god information om (og fokus på) filmmusik til gyserfilm på Skræk og Rædsel!

    SvarSlet