fredag den 22. august 2014

Dansk found footage-horror sparker den anden uge af årets Blodig Weekend i gang

Vidste du, at der findes en dansk found footage-gyser? Nej? Det er dæleme også nyt for mig. Filmen hedder ENCOUNTERS, og den kommer til at sparke den anden uge af årets Blodig Weekend-festival i gang. Officielt kører uge 2 fra den 2. oktober til den 5. oktober, men der er så lige en eller anden dansk krimi (der hedder noget med FASANDRÆBERNE), som lægger beslag på sal 1 i CinemaxX i København den 2. oktober, så derfor vises ENCOUNTERS den 1. oktober. Programmet skulle vist være på plads nu, hvilket også gælder de seks film, der vises i Aarhus. Du har se programmet her, og læse meget mere på festivalens officielle hjemmeside.

ONSDAG DEN 1. OKTOBER
 • Kl. 21.00 i CinemaxX København: ENCOUNTERS. Danmark/Sverige. DCP. Instruktør: Anders Bukh. Den 18. november 2011 tog et lille dansk independent filmhold op i de nordsvenske skove for at optage en gyserfilm. Seks dage efter forsvandt de sporløst. En efterforskning blev sat i gang, men blev stoppet af SÄPO, det svenske sikkerhedspoliti. For kort tid siden blev deres materiale lækket af en ukendt kilde på nettet. Materialet er ekstremt foruroligende og skræmmende. Medvirkende: Jacob Guldager, Signe Sørensen, Kristian Fjord, Casper Sloth.
FREDAG DEN 3. OKTOBER
 • Kl. 19.00 i CinemaxX København: SHARKNADO 2: THE SECOND ONE. USA 2014. Engelsk uden undertekster. Instruktør: Anthony C. Ferrante. Hajerne og tornadoen er tilbage. Og denne gang er det New York det går ud over! Den første film blev en overraskende succes især takket være Twitter. Og den største succes på sidste års Blodig Weekend. Så selvfølgelig får filmen en fortsættelse – og selvfølgelig viser vi den på dette års festival. Ian Ziering og Tara Reid er tilbage igen, ligesom motorsaven og de flyvende hajer også gør et stort comeback. Dette er den eneste mulighed for at se denne film på et lærred. Medvirkende: Ian Ziering, Tara Reid, Vivica A. Fox, Mark McGrath.
 • Kl. 19.00 i CinemaxX Aarhus: THESE FINAL HOURS. Australien 2014. Instruktion: Zak Hilditch. DCP. Engelsk uden undertekster. Vi befinder os i Jordens sidste døgn. Der er kun timer tilbage, før alt uigenkaldeligt udslettes. For James gælder det om at komme så hurtigt som muligt hen til den sidste massive fest, for at lamme alle sanser med alkohol og stoffer, inden livets udslettelse. Men et bump på vejen opstår, da han redder en lille pige fra at blive voldtaget af to mænd. Hun er blevet væk fra sin far, og James må nu vælge, hvordan han skal bruge sine sidste timer. Medvirkende: Nathan Philips, Angourie Rice, Jessica De Gouw, Kathryn Beck.
 • Kl. 21.00 i CinemaxX Aarhus: SHARKNADO 2: THE SECOND ONE.
LØRDAG DEN 4. OKTOBER
 • Kl. 19.00 i CinemaxX Aarhus: ZOMBEAVERS. USA, 2014. DCP, 76 min. Engelsk dialog. Instruktør: Jordan Rubin. Tre collegepiger tager på tøseweekend i en afsidesliggende hytte. Hvad de ikke ved er, at den lokale bæverstamme for nylig er blevet inficeret med radioaktivt affald og nu har fået smag for menneskekød. En hylende morsom og overbevisende splattet B-film fuld af afsindige effekter. Medvirkende: Chad Anderson, Lexi Atkins, Brent Briscoe, Bill Burr.
 • Kl. 19.00 i CinemaxX Aarhus: THE DEVIL’S HAND. USA, 2014. DCP, 110 min. Engelsk dialog. Instruktør: Christian E. Christiansen. I et lukket Amish-samfund fortæller en gammel profeti, at Satan vil få seks døtre, der alle skal slås ihjel inden deres 18 års fødselsdag. Seks piger er blevet født på den forudsagte dato, og kort inden deres 18 års fødselsdag begynder de at forsvinde én efter én. Er der en fanatisk morder løs, eller er der noget om profetien? Medvirkende: Jennifer Carpenter, Rufus Sewell, Colm Meaney, Alycia Debnam Carey.
 • Kl. 21.30 i Grand Teatret København: OPEN WINDOWS. Spanien-USA 2014. Engelsk uden undertekster. Instruktion: Nacho Vigalondo. Jill er en succesfuld skuespillerinde, der afviser en middag med Nick, en af hendes største fans, som ellers har vundet den i en konkurrence. Kort efter kontaktes han online af en mand der udgiver sig for at være Jills kampagne manager. Han hjælper Nick med at hacke sig tættere og tættere på sit idol, men uhyggelige motiver begynder langsomt at træde frem, og hurtigt bliver Nick involveret i et uhyggeligt spil, han ikke kan slippe ud af. Medvirkende: Elijah Wood, Sasha Grey, Neil Maskel, Iván González.
 • Kl. 23.45 i Grand Teatret København: STARRY EYES. USA 2014. Engelsk uden undertekster. Instruktion: Kevin Kolsch, Dennis Widmeyer. Den unge skuespillerinde Sarah jagter den ultimative drøm om at slå igennem i Hollywood. Efter en række underlige castings hos det mystiske, men berømte studie Astraeus Pictures, får Sarah endelig den drømmerolle, som kan ændre alt for hende. Men den ombejlede rolle får en masse bizarre følger, som transformerer Sarah til noget både smukt og rædselsvækkende. Og som i sidste ende viser hvad det vil sige at lægge sin sjæl op på lærredet. Medvirkende: Alexandra Essoe, Pat Healy, Noah Segan, Amanda Fuller.
SØNDAG DEN 5. OKTOBER
 • Kl. 17.00 i CinemaxX København: THE QUIET ONES. Storbritannien 2014. Engelsk med danske undertekster. Instruktion: John Pogue. I 70'ernes Oxford forsøger en professor og en lille gruppe elever at modbevise det overnaturlige ved at eksperimentere på en pige, der påstår, at hun hjemsøges af en poltergeist. Da universitetet trækker deres støtte, fortsætter gruppen alligevel eksperimentet, der hurtigt tager en uhyggelig og farlig drejning. Medvirkende: Jared Harris, Sam Slaflin, Olivia Cooke, Erin Richards.
 • Kl. 17.00 i CinemaxX Aarhus: AUX YEUX DES VIVANTS/AMONG THE LIVING. Frankrig, 2014. DCP, 90 min. Fransk dialog/engelske undertekster. Instruktør: Julien Maury, Alexandre Bustillo. Tre venner pjækker fra den sidste skoledag inden sommerferien og tager på vandretur. Midt i den franske landidyl finder de et nedlagt filmstudie med masser af kulisser. Men de render også ind i et morderisk far-søn-par, som formørker den solbeskinnede dag med sort terror. Medvirkende: Fernandez, Damien Ferdel, Zacharie Chasseriaud, Béatrice Dalle.
 • Kl. 19.00 i CinemaxX København: THESE FINAL HOURS. Australien 2014. Instruktion: Zak Hilditch. DCP. Engelsk uden undertekster. Vi befinder os i Jordens sidste døgn. Der er kun timer tilbage, før alt uigenkaldeligt udslettes. For James gælder det om at komme så hurtigt som muligt hen til den sidste massive fest, for at lamme alle sanser med alkohol og stoffer, inden livets udslettelse. Men et bump på vejen opstår, da han redder en lille pige fra at blive voldtaget af to mænd. Hun er blevet væk fra sin far, og James må nu vælge, hvordan han skal bruge sine sidste timer. Medvirkende: Nathan Philips, Angourie Rice, Jessica De Gouw, Kathryn Beck.
 • Kl. 19.00 i CinemaxX Aarhus: WHAT WE DO IN THE SHADOWS. New Zealand, 2014. Engelsk dialog. Instruktør: Jemaine Clement, Taika Waititi. Vampyrerne Viago, Deacon og Vladislav bor sammen i et kollektiv. Vi følger deres liv med op og nedture og de udfordringer, det fører med sig at være en mange hundrede år gammel blodsuger i nutidens New Zealand. Medvirkende: Jemaine Clement, Taika Watiti, Jonathan Brugh, Ben Fransham.

2 kommentarer:

 1. Tak for at dække festivallens program så udførligt, Søren. Jeg har ikke fået kigget på festivallens hjememside eller fb overhovedet og så er det fedt, at det er så nemt at gå til og overskue her hos dig.

  SvarSlet