onsdag den 29. oktober 2014

The power of Netflix compels you

Jeg er en ren begynder, når det gælder streaming-tjenesten Netflix. I første omgang var det vist anden sæson af HOUSE OF CARDS, der lokkede her i huset, og den så vi med stor fornøjelse på en computer på sofabordet, da de seneste afsnit om Frank Underwoods politiske eskapader blevet sluppet løs. Men nu er Netflix blevet smækket op på sådan en fladskærms-fætter, og her frister det hvide logo midt i alt det røde med alskens film, serier og dokumentarer - og man skal bare klikke på sin fjernbetjening, og så spiller tingene.

Naturligvis har jeg bladret udvalget af gysere igennem, og jeg må sige, at det er hæderligt - og det byder på nogle overraskelser, hvis man ellers kan finde filmene. Især på fjernsynet kan det være lidt kluntet at søge efter tingene, mens det går lidt nemmere på computeren. Netflix har en ide med at dele udbuddet ind i nogle kategorier, der virker lidt pudsige.

"Skræmmende film" er en af dem. Her finder man f.eks. THE WARD, THE PACT, SILENT HILL, SAW-serien, SLITHER, BELOW, THE GRUDGE, CHOOSE, WISHMASTER og THE CAVE. Man kan dog grave lidt dybere og finde en kategori kaldet "kultgysere", hvor der diskes op med THE SHINING, DAWN OF THE DEAD-remaket, HOSTEL, SHARKNADO, WOLF CREEK, GINGER SNAPS, SEED OF CHUCKY og RABID.

Er man bare i området "gysere" finder man oplagte ting som THE CONJURING, EL ORFANATO, THE AMITYVILLE HORROR-remaket, DON'T BE AFRAID OF THE DARK, DRAG ME TO HELL, THE BLAIR WITCH PROJECT, 30 DAYS OF NIGHT og SPECIES. Men der findes også kategorier, der hedder "Film om vampyrer", "B-gys", "Monsterfilm", "Sataniske historier" og "Gysere om det overnaturlige". Man får selvfølgelig mange af de samme film præsenteret, alt efter hvad man klikker på, så det kan være lidt svært at finde ud af, hvor mange gysere, der ligger på Netflix.

Men der er i hvert fald over 100. Hertil kommer TV-serier som SUPERNATURAL, THE WALKING DEAD, BATES MOTEL, HANNIBAL, HEMLOCK GROVE, TEEN WOLF, FROM DUSK TILL DAWN, BEING HUMAN, GRIMM, BUFFY THE VAMPIRE SLAYER og THE RIVER. Jo, der er nok at kigge på.

Indtil videre har jeg dog ikke fået set så meget. Genså HORROR EXPRESS, som jeg ikke havde set i årevis, og som jeg ikke huskede som det store. Den bryder jeg mig stadig ikke om, kan jeg konstatere. Og så har jeg set gyserkomedien SCARY MOVIE, der nu i øvrigt ikke længere ligger på Netflix. Begge film har udløst forslag til mig fra Netflix' side. Under "Fordi du så HORROR EXPRESS" kan man f.eks. finde PHANTOMS, SPLINTER, VENOM, CREEP og TIMBER FALLS.

Som sagt forsvandt SCARY MOVIE fra Netflix igen, og deres udbud er ikke altid lige logisk. Nu kan man finde nr. 2, 4 og 5 i den fjollede serie, men ikke nr. 3. Og FRITT VILT nr. 2 og 3 er tilgængelig, mens man spejder forgæves efter 1'eren. Samtlige syv SAW-film kan man dog finde, mens udbuddet af HALLOWEEN-film er mere spredt. I en anden genre fik jeg endelig set BATMAN BEGINS, men hvis jeg vil se de to følgende Batman-film, så ligger de pt. ikke på Netflix. Hmm...

Nu er jeg først og fremmest samler, og nyder at have de fysiske eksemplarer stående på hylderne. Her får man f.eks. også muligheden for at svælge i diverse ekstramateriale, og man kan se filmen, når det passer en. Den bliver ikke bare slettet, fordi den ene eller den anden streaming-gigant ikke længere har rettighederne til den.

Omvendt er der også grænser for, hvor meget hylderne kan rumme (indtil man næste gang får ryddet op), og man skal selvfølgelig også tænke på sin hårdt prøvede bankkonto. Når nu Netflix- abonnementet er betalt, så ligger filmene der jo alligevel, og det er en dårlig forretning ikke at gøre brug af muligheden. Jeg kommer nok til at bruge Netflix til at tage smagsprøver af film, der ser lidt halvsløje ud, og som måske slet ikke fortjener at stå i samlingen.

Hertil kommer nogle af TV-serierne samt enkelte titler, der rent faktisk ikke er udkommet i fysisk form i Danmark. Det gælder f.eks. HATCHET III, SILENT HILL: REVELATION, MUNGER ROAD, WOULD YOU RATHER, DONNER PASS, MONGOLIAN DEATH WORM og MR. JONES. Men det ændrer ikke noget ved, at jeg stadig vil samle på gyserfilm i fysisk form. Netflix er blot et supplement - men et fristende et af slagsen.

3 kommentarer:

 1. Du skal ind på den amerikanske del, før det giver mening at have Netflix. Det danske udvalg svarer lidt til de film, der tilbydes gratis på TDC.

  SvarSlet
  Svar
  1. TDC/YouSees gratis-udvalg byder i øjeblikket på omkring 30 gysere og ingen TV-serier, så det er ikke imponerende.

   Slet
  2. Hmm... Tjekkede lige på min YouSee-boks og fik det til 49 gysere, så man ser åbenbart ikke det samme som på computeren. Anyway, det er ikke meget.

   Slet