fredag den 10. marts 2017

Makaber og bizar dansk kortfilm går verden rundt

At genren har det godt ses ikke alene af de mange stærke horrorfilm, der rammer biograferne og on demand-platformene i de disse år - der kommer også en strøm af skræmmende, bizarre og opfindsomme kortfilm. Nogle af dem samles på diverse antologi-udgivelser, mens andre lever et frodigt liv på festivaler verden rundt. En af disse film er DET SJUNKNE KLOSTER (eller THE SUNKEN CONVENT) af danske Michael Panduro.

Filmen er inspireret af H.C. Andersens tekst "Det Sjunkne Kloster" fra 1831, der igen var baseret på et tysk folkesagn af Gottschalck. Vi følger en mand, der lever et stille og roligt liv i en nedslidt lejlighed. Han lytter til støjen fra naboerne, og når han ikke er på arbejde, laver han ikke helt forklarlige ting, der bestemt ikke virker sunde. Alt sammen har et højere formål, men spørgsmålet er, om han finder det, han leder efter.

DET SJUNKNE KLOSTER er uden dialog, men da hovedrollen spilles af et af dansk films mest markante ansigter, nemlig Claus Flygare, så er vi i gode hænder. Og filmen er noget af et hit, hvis man skal vurdere ud fra af antallet af festivaler, den har været udtaget til og vist på. Senest er den blevet udtaget til den belgiske BIFF-festival, og det er festival nummer 40 i den lange række siden den første visning for omkring et år siden.

En egentlig anmeldelse bliver det ikke til her, men bare en heads-up om, at man bør se DET SJUNKNE KLOSTER, hvis man får chancen. Det er en intens og bizar lille sag med elementer af både horror og fantasy. Hvis man er så heldig at have købt billet til det udsolgte arrangement med Thure Lindhardts præsentation af kortfilm under den kommende Odense Film Festival, så vil DET SJUNKNE KLOSTER være en af filmene. Men ellers hold øje med den rundt omkring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar