lørdag den 4. marts 2017

Shaun Harbingers fire Undead Rain-bøger er harmløs zombie-underholdning

Hvis man er vild med zombier, så er det bare med at klikke ind på Amazons Kindle-butik, hvor det vrimler med bøger om de levende døde. Problemet er så bare, at kvaliteten kan være tvivlsom, og selv om bruger-kommentarerne kan give nogle fingerpeg om værdien af de enkelte værker, så er det ikke altid nok. Man må ganske enkelt prøve sig frem.

Heldigvis er mange af bøgerne billige, og i enkelte tilfælde kan man opleve, at første bind af en serie bliver givet væk gratis som en del af markedsføringen. På den måde fik jeg fat i Shaun Harbingers RAIN: RISE OF THE LIVING, hvor der siden er kommet tre fortsættelser.

Her møder vi Alex Harley, der har et kedeligt kontorjob, og som bruger resten af sin tid på computerspil og fast food. Han er lettere overvægtig, og derfor er han alt andet end begejstret, da han en weekend befinder sig på vej op af et bjerg i Wales sammen med sine toptrænede venner Mike og Elena. Men Elanes veninde Lucy virker som en spændende person, og det har fået Alex til at tage med på turen.

Men pludselig angribes de af nogle aggressive og blodtørstige personer. De må flygte, og via beskeder på radioen får de at vide, at det er galt over hele landet. Det er noget med en virus. Snart må den umage kvartet kæmpe mod en hær af zombier - noget som Alex kun har prøvet i computerspil.

Jeg ved ingenting om Shaun Harbinger, men jeg kan læse mig til, at han holder af øl, vandreture, computerspil og bøger. I et interview har han fortalt, at målet med Undead Rain-serien primært er at underholde, men at han da håber, at bøgerne byder på et par originale ideer. Og undervejs oplever man da også, at Harbingers zombier har nogle karaktertræk, der ikke er set andre steder.

Bøgerne er lette at læse, og der er brugt tid og kræfter på at få læst korrektur. Handlingen er dog meget computerspils-agtig, og selv om man får en god fornemmelse af personerne, så virker det som om, at de undervejs skal løse nogle meget enkeltstående og isolerede problemer, hvorefter de bevæger sig videre mod det næste niveau.

Man får også på fornemmelsen, at Harbinger løber tør for ideer, og bog nr. 4, WILDFIRE: DESTRUCTION OF THE DEAD, er decideret kedelig. Endnu en bog skulle være undervejs, og Harbinger vil ikke afvise, at det muligvis også kan blive til en spin-off-serie ... men jeg tror ikke, at jeg vil stå først i køen, når de slippes løs i Amazons Kindle-butik. Det er harmløs underholdning, men det er også en tynd kop the.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar