fredag den 10. november 2006

Solid zombie-underholdning

Jeg har ikke tjekket det ud, men mon ikke George A. Romeros originale DEAD-film er et af de få eksempler på en trilogi, hvor alle tre film også findes som et remake? Anyway, i går genså jeg Tom Savinis NIGHT OF THE LIVING DEAD fra 1990, og den var endnu bedre end jeg umiddelbart huskede den. Der er tale om en forholdsvis straight genindspilning, men enkelte personer og situationer har fået et fint twist, der giver filmen sit helt eget liv.

Tony Todd er måske lidt for dominerende i rollen som Ben, og Tom Towles har ikke meget at gøre med som den irriterende mr. Cooper. Mange har kritiseret den for ikke at være blodig nok, ikke mindst fordi det er Mr. Splatter, der står bag kameraet, men til gengæld er stemningen ganske intens og nervepirrende. Filmen kan fås på dvd fra England og USA. Amerikanerne kan i øvrigt gå i biffen i dag og se endnu en variant af NIGHT OF THE LIVING DEAD - denne gang i 3-D.

NIGHT OF THE LIVING DEAD, USA, 1990. Instruktion: Tom Savini. Medvirkende: Patricia Tallman, Tony Todd, Tom Towles, McKee Anderson, William Butler. Musik: Paul McCollough.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar