torsdag den 2. november 2006

Svenske blodsugere

Man skulle tro at det var forbudt at suge blod i Sverige, men sådan er det ikke i Anders Bankes FROSTBITEN, der med et budget på omkring 21 millioner svenske kroner er et af de mest ambitiøse skandinaviske genre-projekter i lang tid. Filmen havde premiere i februar og er nu ude på dansk dvd - og det endda til discount-pris.

Lægen Annika og hendes datter Saga flytter til en by i Nordsverige, fordi Annika skal arbejde på det lokale sygehus. Polarnatten har lagt sin mørke og klamme hånd på det lille samfund, så solen vil ikke dukke op den første måneds tid. I skolen bliver Saga kontaktet af den dynamiske Vega, der inviterer hende med til en vild fest. Imens er nogle af Annikas kolleger på sygehuset kommet på sporet af et mystisk eksperiment, som den berømte professor Gerhard Beckert har gang i. Og snart vrimler det med blodsugere i den evige nat.

FROSTBITEN er en ekstremt underholdende film med en humoristisk undertone. Der er masser af blod og flotte effekter, og den stemningsfulde musik af Anthony Lledo er en fryd at lytte til. Desværre er manuskriptet lidt slapt, og især slutningen er en rodet affære. Uhyggelig bliver filmen aldrig, og man savner også et par saftige sexscener. Men det er måske også forbudt i Sverige? Men den er værd at bruge halvanden time på, især i kraft af de meget imponerende effekter og så det faktum, at skandinaviske genrefilm er en usædvanlig begivenhed. Mere af den slags, tak!

FROSTBITEN, Sverige-Rusland, 2006. Instruktion: Anders Banke. Medvirkende: Petra Nielsen, Carl-Åke Eriksson, Grete Havnesköld, Emma Åberg, Jonas Lawes. Musik: Anthony Lledo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar