torsdag den 23. november 2006

Vamle vampyrer i Mexico

Blandt filmnørder er det lidt smart at kunne lide Quentin Tarantino, og hans film udkommer i stadig større boxsæt, hvor selv det mindste fingeraftryk fra manden selv signalerer en form for cool kvalitet. Efter min mening har Tarantino lavet nogle solide film, men så er den heller ikke længere. Blandt de mere heldige er FROM DUSK TILL DAWN, instrueret af den dynamiske Robert Rodriguez efter manuskript af Tarantino.

Her er virkelig tale om en cool film: Smart, overraskende, brutal og hæsblæsende. George Clooney leverer den sejeste præstation som grum forbryder med en stribe fantastiske replikker. Harvey Keitel er altid god og selv Tarantino er værd at se. Og så er det morsomt at opleve makeup-mesteren Tom Savini som barsk vampyr-dræber. Filmen er længe om at nå frem til de vilde scener med de vamle vampyrer, men hele forhistorien er interessant og man keder sig ikke undervejs.

Når jeg nu alligevel var i gang med at se FROM DUSK TILL DAWN snuppede jeg også de to knap så heldige sequels. FROM DUSK TILL DAWN 2: TEXAS BLOOD MONEY er en tynd kop te om nogle banditter, der vil begå et kup mod en bank i Mexico. Undervejs forvandles de fleste af dem til vampyrer, hvilket på ingen måde hæver filmens niveau.

FROM DUSK TILL DAWN 3: THE HANGMAN'S DAUGHTER er en prequel, der bedst kan beskrives som en western med blodsugere. Den er lidt bedre end 2'eren, men vi er stadig på et "direkte til video"-niveau. Alt i alt er det en underholdende trilogi, men 1'erens kvalitet burde have inspireret til nogle bedre sequels. Men skidtet sælger formentlig, ikke mindst fordi Tarantinos navn står på omslagene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar