onsdag den 22. november 2006

Et tip til kult-samlere

Jeg varmer op til at se nogle flere film fra 50'erne og har derfor bl.a. lyttet til dette soundtrack: THE RETURN OF DRACULA. Komponisten er Gerald Fried, der især vil være kendt af STAR TREK-fans for hans musik til en håndfuld af de klassiske episoder.

Denne dobbelt-cd indeholder scores fra fire horrorfilm, nemlig THE RETURN OF DRACULA (1958), I BURY THE LIVING (1958), THE CABINET OF CALIGARI (1962) og MARK OF THE VAMPIRE (1957). Desværre har jeg ingen af disse film, men musikken er ganske underholdende. Tonerne er dog meget typiske for denne periode, og det endda i den mere støjende ende. THE RETURN OF DRACULA er dog interessent, fordi den er bygget op omkring Dies Irae, mens THE CABINET OF CALIGARI generelt har en romantisk stemning.

Men det er virkelig en cd for hardcore-fans, og man skal være hårdhudet for at komme igennem den samlede spilletid på mere end to timer. Film Score Monthly udgav soundtracket i 1999, og jeg nævner det først og fremmest, fordi det nu er ved at være udsolgt. Skulle man være interesseret kan det bl.a. købes hos Screen Archives.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar