tirsdag den 12. december 2006

Sjov med de onde døde

Jeg har i løbet af den seneste uges tid genset Sam Raimis EVIL DEAD-trilogi, hvilket har været særdeles underholdende. Man må især beundre Bruce Campbell (ham med Dick Tracy-hagen), der med en forbløffende fysik og stor tålmodighed lader sig mishandle på det groveste i alle tre film.

THE EVIL DEAD er præget af en rå energi og en stor lyst til at lave film på trods af et lille budget (350.000 dollar ifølge IMDb). De vilde kamerabevægelser, den ekstreme splatter og den groteske humor gør filmen helt unik i forhold til de mere seriøse gysere, der huskes fra starten af 80'erne.

EVIL DEAD II er et lille mesterværk, der ikke alene er et solidt remake af den første film, men som også sætter en helt ny standard for visuel vildskab. ARMY OF DARKNESS er trilogiens svageste led, fordi Raimi her satser mere på humor end på horror. Men morsom er den! Om vi nogensinde får en EVIL DEAD 4 eller et remake af den første film vil tiden vise, men ellers har serien kastet flere videospil og en musical af sig, så de onde døde er stadig ude på sjov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar