onsdag den 31. januar 2007

Klæbrig film

James Gunns SLITHER er noget så usædvanligt som en vellykket horror-komedie, der er både flot, sjov og spændende. Gunn har en baggrund i Troma Studios, men har siden leveret manuskripter til bl.a. SCOOBY-DOO-filmene og den nye DAWN OF THE DEAD. SLITHER er hans første store film som instruktør og den er en slags hyldest til alle de gysere, han elsker.

Starten er ren 50'er-gys. I den lille by Wheelsy er man ved at gøre klar til jagtsæsonen. Imens de lokale politifolk har travlt med alt muligt andet, falder en meteorit ned. Den lokale skønhed Starla Gran har giftet sig med den rige Grant Grant, en temmelig grov og krævende mand. En aften nægter hun at gå i seng med ham, og han tager på druktur. Han ender ude i skoven sammen med en kvinde, hvor de finder meteoritten og en underlig blævrende klump. Grant bliver skudt i maven med en lille orm, der kryber ind i kroppen på ham. Snart er han opslugt af at skaffe så meget kød som muligt, hvilket bl.a. reducerer antallet af kæledyr i nabolaget ganske betragteligt. Alt dette er en del af en større plan, og snart får vi både ulækre orme og zombier smidt ind i handlingen.

SLITHER er en ekstremt underholdende film, der fint balancerer imellem horror og humor. De vilde special effects er flotte og musikken af Tyler Bates er effektiv. Stilen er lidt à la NIGHT OF THE CREEPS og TREMORS, og man skal være i det humør, når man ser SLITHER. Man skal ikke regne med at blive skræmt fra vid og sans - til gengæld kan man risikere at brække sig af grin.

SLITHER, USA-Canada, 2006. Instruktion: James Gunn. Medvirkende: Nathan Fillion, Elizabeth Banks, Gregg Henry Michael Rooker, Don Thompson. Musik: Tyler Bates.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar