onsdag den 3. januar 2007

Når ondskaben kommer med posten

AMITYVILLE: THE EVIL ESCAPES (1989)
Efter tre biograffilm rykkede Amityville-fænomenet ind på TV-skærmen i kraft af Sandor Sterns AMITYVILLE: THE EVIL ESCAPES fra 1989, en TV-sequel til den første film. Det betyder at handlingen ignorerer hændelserne i AMITYVILLE 3-D og foregår kort tid efter at familien Lutz er flygtet fra huset.

Filmen begynder med at seks præster forsøger at fordrive ondskaben. Blandt dem er den uerfarne fader Kibbler, der konfronterer det onde netop som dette manifesterer sig i en grotesk standerlampe. Han bliver slået bevidstløs og kommer på hospitalet. Imens erklærer den ledende præst at huset er renset, og ejendomsmægleren gør det klar til salg ved at holde et loppemarked med husets effekter. Blandt dem er den grimme standerlampe, der købes som en joke af en ældre dame. Hun sender den til sin søster, Alice Leacock, i Californien. Netop som pakken med lampen ankommer, rykker Alices datter Nancy og hendes tre børn ind. Nancy har for nylig mistet sin mand, og har intet andet valg end at bo i moderens store hus ved kysten. Stemningen er ikke den bedste, og det bliver ikke bedre af, at dæmonen i lampen vågner og begynder at påvirke de elektriske apparater i huset. Og snart bliver det endnu værre...Det er tydeligt at se, at AMITYVILLE: THE EVIL ESCAPES er lavet til TV. Der er i høj grad sparet på de blodige effekter, og filmen bliver aldrig rigtig uhyggelig. Samtidig er den meget fragmentarisk fortalt, hvilket også er typisk for TV. Ingen af skuespillerne er udpræget kendte, selv om Star Trek-fans vil genkende Aron Eisenberg, der spiller et af Nancys børn. Han var med i STAR TREK: DEEP SPACE NINE som ferengi-drengen Nog. Og så spillede han Lance Henriksens heavy metal-glade søn i THE HORROR SHOW (aka HOUSE 3).AMITYVILLE: THE EVIL ESCAPES er en pudsig størrelse. Det er en elegant løsning at lade en genstand fra Amityville-huset indeholde ondskaben, som så kan flyttes til et andet sted i landet, til et andet hus. På den måde kan man lave utallige fortsættelser. Omvendt er det ikke særlig overbevisende udført. Alt i alt er det en film under middel. Den kan fås i Danmark i en billig udgave fra Midget Entertainment, og den er i 4:3-format (det er jo en TV-film).

AMITYVILLE: THE EVIL ESCAPES, USA, 1989. Instruktion: Sandor Stern. Medvirkende: Patty Duke, Jane Wyatt, Fredric Lehne, Lou Hancock, Brandy Gold. Musik: Rick Conrad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar