tirsdag den 16. januar 2007

Yes! Slanger på et fly

SNAKES ON A PLANE er et hit! Det er på ingen måde en god film, men den er godt nok underholdende. Faktisk er den skamløst underholdende. Her har vi at gøre med en Hollywood-produktion med et grotesk tåbeligt plot: Den unge surfer Sean Jones er vidne til et brutalt mord på Hawaii, begået af gangster-kongen Eddie Kim fra Los Angeles. FBI-agenten Nevill Flynn overtaler Sean til at flyve med ham til USA for at vidne imod Kim. For at forpurre dette får Kim placeret en kasse med giftslanger i flyets lastrum og undervejs sørger en sprængladning for, at slangerne slipper ud!

Det fascinerende ved filmen er, at folkene bag den er ligeglade med hvor tåbelig den er. Det her skal være den ultimative rutschebanetur, så glem alt om logik og god smag. Og det lykkes på stort set alle planer. SNAKES ON A PLANE henter elementer fra både katastrofefilmen og actiongenren, men dybest set er det en gyser, der spiller på mange menneskers frygt for både slanger og flyveture. Slange-scenerne er opfindsomme og blodige, selv om man i høj grad gør brug af CGI-slanger. Først i filmens helt groteske slutning kastes gyset bort og filmen bliver til ren action.

Instruktøren er David R. Ellis, der også lavede den knap så vellykkede FINAL DESTINATION 2. Samuel L. Jackson spiller sig selv som sædvanlig med en stribe forrygende replikker. SNAKES... er ude på dansk dvd med masser af ekstramateriale. Nu kan vi så bare vente på en eventuel sequel. Jeg stemmer på SPIDERS ON A TRAIN - det ville være cool!

SNAKES ON A PLANE, USA-Canada-Tyskland, 2006. Instruktion: David R. Ellis. Medvirkende: Samuel L. Jackson, Julianna Margulies, Nathan Philllips, Rachel Blanchard, Flex Alexander. Musik: Trevor Rabin.

3 kommentarer:

 1. Hey! Hov hov! FIANL DESTINATION 2 var da den bedste af de tre!

  Alene slutningen er svær at slå for nogensomhelst film.

  Og det flot orkestrerede traffikuheld i starten, der nærmest minder om XBOX/Playstation spilserien BURNOUT, er måske det bedste traffikuheld på film, nogensinde!

  Faktisk er det først nu hvor du nævner at det er ham der har instrueret at jeg får lyst til at se den, men det er nok desværre ikke de samme der har skrevet den (to gutter der senere skrev og instruerede THE BUTTERFLY EFFECT, som er en herlig film!)

  SvarSlet
 2. Well, nu kan man ikke diskutere smag, men jeg foretrækker 1'eren og 3'eren, fordi stemningen er mere truende og uhyggelig. Sådan havde jeg det slet med 2'eren, men dødsfaldene er bestemt flot lavet. SNAKES ON A PLANE er skrevet af et par debutanter, så vidt jeg ved...

  SvarSlet
 3. Glem Snakes... Det hele handler om GOATS ON A BOAT:

  http://www.youtube.com/watch?v=QrSVHRIVPQ8

  SvarSlet