fredag den 16. februar 2007

Don't fuck with The King

Det ville være en fejl at kalde BUBBA HO-TEP for en kultfilm, selv om den har alt hvad en kultfilm har brug for: Sære personer, morsomme replikker og et vanvittigt manus. Men over tid skal BUBBA HO-TEP nok opnå kultstatus, for det er en af de mest skæve og absurde filmoplevelser i mange år. Filmen er baseret på en novelle af Joe R. Lansdale, en af den vestlige verdens mest bizarre og brutale forfattere (jeg kan stærkt anbefale novellesamlingen BY BIZARRE HANDS, der indeholder hans bedste tekster). Instruktøren er Don (PHANTASM) Coscarelli, der på et lille budget har skabt denne mærkelige film. Handlingen er enkel: Elvis Presley tilbringer sin alderdom på et plejehjem i Texas. Der er tale om selveste The King, hvilket filmen kommer med en plausibel forklaring på. Han har dårlige hofter og er dybt bekymret over en stor på byld på de ædlere dele. En anden beboer er John F. Kennedy, en ældre sort mand, der er offer for et særdeles kompliceret komplot. Bedemanden kommer ofte forbi, fordi beboerne dør som fluer, og det har JFK en forklaring på: En sjæle-sugende mumie gør det af med dem. The King og JFK beslutter sig for at gøre noget ved sagen.

BUBBA HO-TEP er lige dele drama, skrækfilm og sort komedie. Bruce Campbell gør det fremragende som Elvis i en rolle, der ikke kræver den maniske energi, han har gjort til sit varemærke i andre film. Og så er mumien, Bubba Ho-Tep, ret cool. Midget Entertainment har udsendt filmen her i Danmark i en udgave med bunker af ekstramateriale. Især er et interview med komponisten Brian Tyler ganske interessant.

BUBBA HO-TEP, USA, 2002. Instruktion: Don Coscarelli. Medvirkende: Bruce Campbell, Ossie Davis, Ella Joyce, Heidi Marnhout, Bob Ivy. Musik: Brian Tyler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar