torsdag den 15. marts 2007

Det spøger i dukkehuset

AMITYVILLE: DOLLHOUSE (1996)
Efter at en standerlampe, et spejl og et antikt ur fra Amityville-huset havde leveret stof til tre af fortsættelserne, var turen kommet til et dukkehus i AMITYVILLE: DOLLHOUSE fra 1996. Filmen var den sidste af de mange "direkte til video"-sequels og serien blev først vækket til live igen med remake-udgaven af den originale film i 2005.

Bill Martin har lige brugt otte måneder på at bygge et nyt hus. Han har to børn fra et tidligere ægteskab, Todd og Jessica. Nu flytter han ind sammen med Claire, der har sønnen Jimmy. Claires mand er død, og den nørdede Jimmy savner sin far meget. Stemningen er derfor ikke for god i det lille hjem, og det bliver ikke meget bedre af, at de elektriske installationer opfører sig underligt. I et gammelt skur finder Bill et dukkehus (en miniatureudgave af Amityville-huset), der i sidste øjeblik ender med at blive en fødselsdagsgave til Jessica, da hendes nye cykel på mystisk vis bliver ødelagt. Jessica er vild med dukkehuset, men det synes at have sit eget liv, og inden længe er vi i Amityville-land igen.

Et godt stykke ad vejen er AMITYVILLE: DOLLHOUSE en hæderlig film. Nok har vi igen at gøre med en dysfunktionel familie, der er oppe imod okkulte kræfter, men filmen er solidt instrueret (af Steve White) og manuskriptet af Joshua Michael Stern bygger langsomt op uden at gå amok i hysteriske virkemidler. Dukkehuset er en fin gimmick, der udnyttes optimalt og stemningen hjælpes på vej af et solidt score af Ray Colcord. Det er først i filmens sidste 20 minutter, at tingene går galt. Her minder det hele lidt for meget om et slapt bidrag i HOUSE-serien, især da Jimmys afdøde far dukker op. Men alt i alt er der tale om en AMITYVILLE-film over gennemsnittet (selv om gennemsnittet er særdeles lavt, når man har med denne serie at gøre). Man kan måske være heldig at opspore den engelske dvd-udgave af AMITYVILLE: DOLLHOUSE, men ellers kan man skaffe en region 1-udgave hjem fra USA. Formatet er 4:3.

AMITYVILLE: DOLLHOUSE, USA, 1996. Instruktion: Steve White. Medvirkende: Robin Thomas, Starr Andreff, Allen Cutler, Rachel Duncan, Jarrett Lennon. Musik: Ray Colcord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar