torsdag den 1. marts 2007

Italiensk splatter-voks

Den italienske M.D.C. - MASCHERA DI CERA fra 1997 er endnu en variant over HOUSE OF WAX-historien. Jeg så filmen, der også er kendt som THE WAX MASK, for mange år siden, men har nu fået den på dvd. Det er en særdeles kulørt historie, fortalt i den typiske italienske stil med klare farver, dårlig dubbing og barske splatter-effekter. Man kan tydeligt mærke at både Dario Argento og Lucio Fulci har haft fingre i manuskriptet.

Det meste af filmen fungerer storartet som en gotisk fortælling om den naive Sonia, der i 1912 får arbejde i den karismatiske Boris Volkoffs voksmuseum. Hun er plaget af at have set sine forældre blive brutalt myrdet af en mand med en metalhånd 12 år tidligere. Disse minder kommer nu op til overfladen, fordi hun via den påtrængende journalist Andrea bliver hvirvlet ind i opklaringen af nogle mystiske mord og bortførelser, der formentlig er begået af en mand med en metalhånd. Det hele rundes af i et grotesk science fiction-agtigt klimaks, der intet har med resten af filmen at gøre.

Med sin solide personskildring, grumme splatter-effekter og bare bryster er man godt underholdt i selskab med THE WAX MASK, men finalen og nogle dårlige computer-effekter undervejs trækker ned i den samlede bedømmelse. Filmen er instrueret af Sergio Stivaletti, der primært har arbejdet som makeup-kunstner. On Air Videos dvd-udgivelse er i øvrigt ikke imponerende - billedkvaliteten er ikke meget bedre end på et videobånd.

M.D.C. - MASCHERA DI CERA, Italien-Frankrig, 1997. Instruktion: Sergio Stivaletti. Medvirkende: Robert Hossein, Romina Mondello, Riccardo Serventi Longhi, Gabriella Giorgelli, Umberto Balli. Musik: Maurizio Abeni.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar