fredag den 2. marts 2007

Kække Kate slår til igen

Jeg havde det fint med den første UNDERWORLD, der bød på dynamisk underholdning uden for mange dikkedarer. Plottet mindede om noget, der var hentet fra et computerspil, og denne stil fortsættes i 2'eren, UNDERWORLD: EVOLUTION. Men her har vi at gøre med en sequel, der på mange områder overgår den første film, hvilket er en fornøjelse i denne genre.

Filmen fortsætter historien fra 1'eren: Vampyren Selene er blevet forrådt af sine egne og hun er flygtet sammen med Michael, der er blevet forvandlet til en hybrid imellem et menneske og mørkets væsener. For at blive renset for alle anklager ønsker Selene at vække vampyren Marcus, der ligger i dvale. Men denne er allerede vågnet, og han er nu på jagt efter sin bror, varulven William, der har været indespærret i århundreder. Og ingen skal stå i vejen for hans plan. Imens er en mystisk rigmand på et skib i færd med at trække i trådene ved hjælp af sin egen private hær.

UNDERWORLD: EVOLUTION kan minde om et computerspil i den forstand, at vi ikke præsenteres for flere personer eller locations end det er absolut nødvendigt for at fortælle historien. Den foregår i et lukket univers, der på ingen måde minder om den virkelige verden. Sådan var det også i UNDERWORLD, men denne gang serveres historien med mange flere nuancer, hvilket er med til at få filmen til at fungere. Der er stadig tale om en total slå-på-tæven-actiongyser med mulighed for at udbryde Årrrhh ja, for sejt, mand undervejs, men det skal der også være plads til. Især er en scene, hvor Selene og Michael flygter i en lastbil, imens de angribes af den flyvende Marcus helt i topklasse. Og så er filmen i det hele taget flot at se på med klare sorte og blå farver som de dominerende. Hvis vi også får en UNDERWORLD 3, så er jeg klar!

UNDERWORLD: EVOLUTION, USA, 2006. Instruktion: Len Wiseman. Medvirkende: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Tony Curran, Derek Jacobi, Bill Nighy. Musik: Marco Beltrami.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar