torsdag den 8. marts 2007

Meget stor krokodille!

Jeg læste et sted at man overvejer en LAKE PLACID 2 som en "direkte til TV og dvd"-fortsættelse til Steve Miners krokodille-film fra 1999, et af de mere vellykkede indslag i "stort monster fra naturen går amok"-genren. Da en mand bliver bidt midt over efter at have dykket i en sø i Maine sendes palæontologen Kelly Scott fra New York op for at hjælpe med at opklare hvilket uhyre, der kunne tænkes at stå bag.

En stor tand er det eneste spor. Hun får hurtigt problemer med de lokale i skikkelse af den charmerende, men irriterende, parkbetjent Jack Wells og den ikke alt for kloge sherif, Hank Keough. De vil helst sende hende tilbage til storbyen, men hun insisterer på at komme med på monster-jagt - men får et chok, da det går op for hende, at hun skal sove i telt! Det lille selskab bliver endnu mere broget, da millionæren Hector Cyr ankommer i sin helikopter. Han er bidt af en gal krokodille!

LAKE PLACID er en munter film, hvor skæg og skræk går hånd i hånd. Den er ikke perfekt, men den er ekstremt underholdende, især fordi så mange gode skuespillere er med: Bill Pullman, Bridget Fonda, Oliver Platt og Betty White. Og så er Brendan Gleeson forrygende i rollen som sheriffen. Måske er der lidt for meget sjov i filmen, men de få skræk-scener er vellykkede og krokodillen er generelt overbevisende lavet (en kombination af CGI og Stan Winston-mekanik).

Den korte spilletid på omkring fem kvarter hjælper også på det samlede indtryk. Endelig er musikken af John Ottmans virkelig god, selv om man kan undre sig over de mexicanske undertoner. Filmen handler trods alt om en asiatisk krokodille i en sø i Maine. At hele svineriet er filmet i Canada bidrager kun til den geografiske forvirring.

LAKE PLACID, USA-Canada, 1999. Instruktion: Steve Miner. Medvirkende: Bill Pullman, Bridget Fonda, Oliver Platt, Betty White, Brendan Gleeson. Musik: John Ottman.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar