onsdag den 14. marts 2007

Spild af tid

AMITYVILLE 1992: IT'S ABOUT TIME (1992)
AMITYVILLE 1992: IT'S ABOUT TIME er endnu en af disse "direkte til video"-fortsættelser, hvor en ting fra det hjemsøgte hus i Amityville er skyld i død og ødelæggelse et andet sted i landet. I dette tilfælde er det et antikt ur. Det har arkitekten Jake Sterling fået i forbindelse med en opgave i Amityville, hvor en masse huse er blevet revet ned. Han skal nu komme med et koncept for udvikling af området. Det antikke ur er blevet reddet fra det originale Amityville-hus, og nu skal det pryde familien Sterlings kaminhylde i Los Angeles.

Jake er enkemand og har teenagebørnene Lisa og Rusty. Den tidligere kæreste Andrea ser efter børnene, når Jake er væk, og det bliver snart en opgave hun kommer til at passe i døgndrift. Det mystiske ur sender sine onde vibrationer ud i kvarteret og under en løbetur bliver Jake bidt af naboens hund. Andrea går modstræbende med til at være sygeplejerske. Imens har uret travlt med at forvandle Jake til en galning, der bliver besat af det originale Amityville-hus. Datteren Lisa trylles om til et sexuhyre og Andreas ven, psykiateren Leonard, bliver mere og mere vanvittig af at komme på besøg i huset. Og Rusty, der er en heavy metal-rod, bliver hele tiden generet af politiet, hvilket forhindrer ham i at opklare mysteriet om Amityville-uret.

AMITYVILLE 1992: IT'S ABOUT TIME er en temmelig rodet film. Handlingen er ikke meget andet end en stribe af tilfældige optrin uden den store sammenhæng. Denne fragmentariske stil dræber stemningen og dræner de få gode idéer for uhygge. Undervejs påvirker uret også den måde personerne opfatter tid på, hvilket er en OK idé, men desværre bruges dette også i den alt andet end tilfredsstillende finale. Skuespillerne er især hentet fra fjernsynets verden og ingen af dem er udpræget interessante. Vi når dog lige at se Dick Miller i ca. 20 sekunder i en cameo som en af naboerne.

Musikken af Daniel Licht er effektiv og selve "Main Title"-temaet er ganske godt. Filmen er instrueret af Tony Randel, der især er kendt for HELLBOUND: HELLRAISER II. Over tid har man valgt at pille årstallet ud af titlen, så den i dag bare hedder AMITYVILLE: IT'S ABOUT TIME (på dansk vhs har den været udgivet med titlen HELLBOUND). På dvd kan man kun få den som region 1 fra Lions Gate Home Entertainment. Da det er en "direkte til video"-ting er billedet i 4:3-format. Kvaliteten er ikke imponerende.

AMITYVILLE 1992: IT'S ABOUT TIME, USA, 1992. Instruktion: Tony Randel. Medvirkende: Stephen Macht, Shawn Weatherly, Megan Ward, Damon Martin, Jonathan Penner. Musik: Daniel Licht.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar