lørdag den 31. marts 2007

Stephen King går i søvne

Forleden genså jeg Stephen Kings SLEEPWALKERS fra 1992, som jeg ikke har set siden den danske biografpremiere. Det er godt nok en underlig film. Tilsyneladende er det en ikke-udgivet historie, der ligger til grund for filmen, der handler om Mary og Charles, mor og søn. De er begge Søvngængere, en slags overnaturlige væsener, der har brug for at suge livskraften ud af jomfruer for at kunne overleve. De har eksisteret i århundreder, men er hele tiden på flugt, ikke mindst fra katte, som er deres eneste naturlige fjende. De er netop kommet til Indiana, hvor den smukke Tanya bliver udset til at være deres næste offer.

Instruktøren Mick Garris har lavet en forholdvis enkel gyser, der gør brug af den sædvanlige kombination af billige chok-effekter og en smule splatter. At Stephen King, Clive Barker, Joe Dante, Tobe Hooper, John Landis og Mark Hamill dukker op i cameo-roller giver den en bismag af kult, men det er ikke nok til at redde filmen. Dertil er den alt for samlebånds-agtig. Læg i øvrigt mærke til, at samtlige politifolk skildres som om de nærmest er retarderede - og en enkelt af dem, Andy Simpson (spillet af Dan Martin), virker som et levn fra 30'ernes "Yes, Massa"-udgave af en sort mand. Mick Garris har i øvrigt siden lavet en del Stephen King-filmatiseringer, primært til TV, men jeg har ikke set ret meget af det. Måske er jeg blevet skræmt væk af SLEEPWALKERS.

SLEEPWALKERS, USA, 1992. Instruktion: Mick Garris. Medvirkende: Brian Krause, Mädchen Amick, Alice Krige, Jim Haynie, Cindy Pickett. Musik: Nicholas Pike.

1 kommentar:

  1. Ja, det er ganske rigtigt et originalmanuskript af King, og filmen er ganske rigtigt lidt af en turkey. Den labre Mädchen Amick (kendt fra Twin Peaks) er med, men derudover er der ikke noget at komme efter.

    Mick Garris iscenesatte også den rædsomme TV-version af The Shining, og den er der bestemt ingen grund til at se.

    Sjovt nok samplede den hedengangne rapgruppe The Fugees lidt fra scorets hovedtema til et af deres numre.

    SvarSlet