tirsdag den 8. maj 2007

Italiensk slasher med sexede studiner

Sergio Martinos I CORPI PRESENTANO TRACCE DI VIOLENZA CARNALE fra 1973 er den tredje udgivelse i Another World Entertainments giallo-serie og det er en ret god udgivelse. Filmen, der internationelt er bedre kendt som TORSO, handler om en gruppe studerende i Rom, der skræmmes af en koldblodig morder. Først myrdes et elskende par i en bil, så er det en enkelt pige i en skov. Politiets eneste spor er et sort og rødt tørklæde. Fire kvindelige studerende beslutter sig for at tage ud på landet for at komme på afstand af de dramatiske begivenheder, men morderen følger med dem.

TORSO er en typisk slasherfilm med masser af grumme mord, nøgne kvinder og en morder med sorte handsker. At den foregår i et universitetsmiljø i 70'erne understreges i den grad af de pikante scener med potrygende, guitarspillende studerende uden tøj på. Samtidig er det en meget energisk og stilfuld film, der formår at holde tempoet oppe. Der er ikke nogen egentlig hovedperson, men i den sidste halve times tid får vi serveret et flot klimaks, hvor den sidste overlevende studerende skal forsøge at slippe væk fra den blodtørstige galning.

Imponerende er også en flot mordscene i en mudret birkeskov. Mindre imponerende er selve plottet, da det er forholdsvis nemt at gætte morderens identitet på trods af mange mulige kandidater. Men underholdt bliver man helt sikkert af TORSO, der bestemt kan anbefales. Generelt står billedet på AWE's dvd flot, men det hopper lidt af og til. På coveret angives formatet til at være 2.35:1, men jeg kan altså kun få det til at være almindelig bredformat.

I CORPI PRESENTANO TRACCE DI VIOLENZA CARNALE, Italien, 1973. Instruktion: Sergio Martino. Medvirkende: Suzy Kendall, Tina Aumont, Luc Merenda, John Richardson, Roberto Bisacco. Musik: Guido De Angelis, Maurizio De Angelis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar