tirsdag den 18. september 2007

John Landis-uhygge med humor

John Landis er først og fremmest kendt for sine mange komedier, og derfor er det lidt langt ude at kalde ham for en "Master of Horror". Alligevel har han en plads i de fleste gyserfans' hjerter i kraft af AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON. Hertil kommer et par andre genre-indslag, og så tæller det selvfølgelig også, at han elsker genren. At han så ikke helt kan slippe komikken, kan man tydeligt se i hans MASTERS OF HORROR-episode, "Deer Woman".

Dwight Faraday er en udbrændt kriminalbetjent, der kun tager sig af sager, der involverer dyr. Ved et tilfælde bliver han kaldt ud til en bizar mordsag, hvor man har fundet liget af en maltrakteret trucker. Umiddelbart ser det ud til at være en gal mands værk, men Faraday er overbevist om, at truckeren blev trampet ihjel af et dyr. Sammen med en anden betjent graver Faraday i sagen, og kommer på sporet af en mulig mistænkt - en smuk, ung kvinde af indiansk afstamning. Men da hun synes at være et væsen fra en indiansk myte, kan Faraday ikke få brikkerne i den makabre til at falde på plads.

"Deer Woman" er skrevet af John Landis' søn Max. Det er ikke en udpræget uhyggelig historie, men Brian Benben gør det godt som Dwight Faraday. Han er især sjov i scenen, hvor han en søvnløs nat spekulerer over forskellige måder, det blodige trucker-drab kunne være foregået på. Cinthia Moura er et fund i rollen som den mystiske kvinde, men desværre er hun også lidt fortabt i en historie, der slutter uden et klimaks - den holder bare op. En episode på det jævne, men bestemt værd at se som harmløs underholdning.

MASTERS OF HORROR: Deer Woman, USA, 2005. Instruktion: John Landis. Medvirkende: Brian Benben, Anthony Griffith, Cinthia Moura, Sonja Bennett, Julian Christopher. Musik: Peter Bernstein

Ingen kommentarer:

Send en kommentar