fredag den 12. oktober 2007

Varulven skyder brystet frem

HOWLING II: YOUR SISTER IS A WEREWOLF (1985)
I 1985, fire år efter den første film, kom det andet kapitel i THE HOWLING-serien, instrueret af Philippe Mora, der senere også lavede 3’eren. Gary Brandner, forfatteren til THE HOWLING-romanerne, var med til at skrive manuskriptet, men historien er ikke hentet fra bøgerne. Titlen HOWLING II: YOUR SISTER IS A WEREWOLF, antyder et forsøg på at lave en komedie, men der er ikke meget sjov ved denne film, der endda fik hovedrolle-indehaveren Christopher Lee til at sige undskyld til Joe Dante for at have medvirket i den, da de arbejdede sammen på GREMLINS 2: THE NEW BATCH.

TV-journalisten Karen White, der blev til en varulv og skudt i den første film, skal begraves i Los Angeles. Med ved begravelsen er Jenny Templeton, en af Karens kolleger, og Karen bror, Ben, der ikke er meget klogere end et stykke vådt tagpap. En mystisk herre ved navn Stefan Crosscoe er også til stede og han advarer om, at Karen White døde som varulv, men at sølvkuglerne blev fjernet under obduktionen og at hun derfor vil genopstå. Det vil han forhindre, og det knalder Ben White helt ud over. Crosscoe forsøger dog at gennemføre sit forehavende og da området vrimler med varulve, får Ben og Jenny selv de grumme bæster at se. De beslutter sig derfor at tage med Crosscoe til Transsylvanien for at udrydde varulvenes dronning, Stirba, der har levet i årtusinder. Hun ligner en gammel kone for tiden, men efter at have suget livskraften ud af en ung kvinde, forvandles hun til en blondine med store bryster. Stirba kaster sig straks ud i en omgang kinky dyresex med sine behårede undersåtter, men får ellers det meste af dagen til at gå med at spankulere rundt i sit slot i et superhelte-kostume, mens hun snerrer og udstøder besværgelser. Imens er Crosscoe, Ben og Jenny klar til gå til angreb på varulvene sammen med deres lokale håndlangere.

HOWLING II er en ret håbløs sag, som end ikke Christopher Lees karisma og Sybil Dannings bryster kan redde. Varulvene er ikke udpræget farlige eller truende, og derfor mangler filmen dynamik. Den sporadiske klipning, hvor tidligere scener genbruges forholdsvis tilfældigt, er heller ikke et plus. Kun under de vanvittige sluttekster, hvor et klip med Sybil Danning, der blotter sin bryster, gentages en snes gange, afslører en smule kreativitet fra klipperens side. Varulve-effekterne er ret sølle, men nogle få solide splatterscener bliver det da det med et par blodsprøjtende øjne som højdepunktet. Skulle man en dag selv få lyst til at se HOWLING II er filmen pt. kun ude i en region 1-udgave fra MGM, der indeholder både en 4:3-version og en i anamorfisk widescreen. En trailer er det eneste ekstramateriale.

HOWLING II: YOUR SISTER IS A WEREWOLF, England-USA, 1985. Instruktion: Philippe Mora. Medvirkende: Christopher Lee, Annie McEnroe, Reb Brown, Marsha A. Hunt, Sybil Danning. Musik: Stephen W. Parsons.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar