tirsdag den 20. november 2007

Lad os gå ned ad denne lange gang

HOWLING V: THE REBIRTH (1989)
Det kan godt være, at Gary Brandner får sit navn klasket på rulleteksterne, men efterhånden som THE HOWLING-serien skrider frem, så har de næppe det store med hans bøger at gøre længere. I film nr. 5, HOWLING V: THE REBIRTH handler det om et ungarsk slot, der åbnes for publikum efter at have være spærret af i 500 år. Historien om et voldsomt blodbad spøger, men det virkelige mysterium er hvorfor grev Istvan har inviteret en halv snes mennesker til at besøge slottet. Kan det have noget med varulve at gøre? Nå ja, det er jo en HOWLING-film, men alligevel...

HOWLING V: THE REBIRTH er en engelsk produktion fra 1989, og den er instrueret af Neal Sundstrom. En flok meget ukendte skuespillere er hevet ind fra højre og venstre, og de får vildt meget tid til at gå med at vandre gennem endeløse gange på slottet, gerne parvis eller hver for sig, så det er nemmere at tage livet af dem. De bruger også en masse tid på at skændes med hinanden om deres næste træk, hvorefter det er ud og gå i gangene igen. Med jævne mellemrum flænses en af dem, men filmen byder reelt kun på en enkelt god splatterscene. Varulven ser vi ikke meget til. Med en spilletid omkring 100 minutter er dette virkelig en sej film at komme igennem, men den "holder niveauet" i forhold til de andre HOWLING-sequels. Jeg så den på en region 1-udgivelse fra Timeless Media Group, hvor 6'eren er med på samme disc. Formatet er 4:3, og billedkvaliteten er ikke imponerende.

HOWLING V: THE REBIRTH, England, 1989. Instruktion: Neal Sundstrom. Medvirkende: Philip Davis, Victoria Catlin, Elizabeth Shé, Ben Cole, William Shockley. Musik: The Factory.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar