onsdag den 5. december 2007

Blodig sommerlejr

THE BURNING er en af disse typiske 80'er-slashere om en flok teenagere, der slagtes langt ude i skoven. Filmen, der herhjemme er kendt som LEJRBÅLET, har været svær at opdrive i en fornuftig udgave, men nu er der endelig kommet en perfekt dvd fra MGM i USA. THE BURNING er Weinstein-brødrenes første produktion, og den kom lige i kølvandet på FRIDAY THE 13TH. Derfor skulle plottet være til at genkende:

På en sommerlejr bliver opsynsmanden Cropsy udsat for en practical joke af de ældre drenge, hvilket ender i en ulykke. Cropsy bliver slemt forbrændt. Fem år senere kan lægerne ikke gøre mere for ham, og han bliver udskrevet fra hospitalet. Han sætter straks kursen mod en ny sommerlejr, hvor sværmen af teenagere skal betale for, at han nu ligner en forkullet udgave af elefantmanden.

I de fleste film af denne type er teenagerne grotesk irriterende, og man venter bare på, at de skal blive nakket. THE BURNINGs teenagere er bestemt irriterende, men samspillet mellem dem er meget ægte, og det hæver niveauet. Samtidig er Tom Savinis blodige effekter virkelig flotte. Bestemt en film, der både underholder og skræmmer, og det er herligt endelig at have den i en god udgave. Med på disc'en er et lille interview med den altid underholdende og sympatiske Tom Savini, der viser sjældne klip fra sit arbejde med filmen.

THE BURNING, USA-Canada, 1981. Instruktion: Tony Maylam. Medvirkende: Brian Matthews, Leah Ayres, Brian Backer, Larry Joshua, Jason Alexander. Musik: Rick Wakeman.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar