tirsdag den 4. december 2007

Franske aliens

Jean-Pierre Jeunets ALIEN: RESURRECTION fra 1997 er noget værre rod. Dybest set er det en komedie, der prøver at løfte sig op på et æstetisk niveau, hvor den slet ikke hører hjemme. At manuskriptet ikke er udpræget originalt hjælper ikke på det samlede indtryk. Den eneste originale idé er kloningen af Ellen Ripley, der ellers har været død i 200 år, men ellers skal vi igennem det samme show med lange gange, seje militærfolk, skumle forbrydere og meget andet opkog fra de tre tidligere film.

Undervejs er der enkelte scener, der fungerer storslået - så som Brad Dourif som mærkværdig videnskabsmand, der driller en alien, men det er ikke nok. Helt håbløs er filmen ikke, men enkelte ALIEN-fans nægter ganske enkelt at tale om den, som om den slet ikke eksisterede. Jeg har netop genset den i den såkaldte Special Edition, der ikke er meget anderledes end biograf-udgaven og derfor forholdsvis overflødig.

ALIEN: RESURRECTION, USA, 1997. Instruktion: Jean-Pierre Jeunet. Medvirkende: Sigourney Weaver, Winona Ryder, Dominique Pinon, Ron Perlman, Gary Dourdan. Musik: John Frizzell

3 kommentarer:

  1. Gennemført frygtelig film, og det er ikke Jeunets skyld, men Joss Whedons skrækkelige og sindssygt uoriginale manus.

    SvarSlet
  2. Enig. Han troede vist, at han skulle lave "Det 5. element" II.

    SvarSlet
  3. kom lige forbi. uhyggelig blog du har

    SvarSlet