fredag den 1. februar 2008

CreepSjusk III

George A. Romero og Stephen Kings CREEPSHOW fra 1982 har altid været en af mine favoritter. Den har mange små skønhedsfejl, men er lavet med så megen energi og kærlighed til genren, at man kun kan holde af den. Især er jeg vild med episoden ”Something To Tide You Over”, hvor Leslie Nielsen leverer en af sin karrieres bedste præstationer. Fortsættelsen fra 1987 kom slet ikke op på samme niveau, men episoden "The Raft" er virkelig fornøjelig.

Det er så ikke lige et ord, jeg vil bruge om 3'eren, der for et par måneder siden blev smidt ud på det danske dvd-marked af Another World Entertainment. Filmen har udelukkende lånt titlen fra originalerne og har ellers intet med Romero eller King at gøre. Den er instrueret af Ana Clavell og James Glenn Dudelson, der også har skrevet et par af de fem episoder. Selv om vi får pletvist vellykkede komiske elementer (som f.eks. verdens mest kyniske læge), enkelte forsøg på at være original (en mand, der adlyder kommandoer fra en gammel transistorradio) og en pæn portion splatter, så er dette amatørteater af værste skuffe. Plat og pinligt.

Især er idéen med at lade historierne gribe ind i hinanden helt håbløst, fordi det dræner den enkelte episode for stemning. Ana Clavell og James Glenn Dudelson stod også bag DAY OF THE DEAD 2: CONTAGIUM, der skulle være lige så forfærdelig. Og det er slet ikke det mest skræmmende! Næh nej! CREEPSHOW 4 er nu på vej fra det samme produktionsselskab.

CREEPSHOW III, USA, 2006. Instruktion: Ana Clavell, James Glenn Dudelson. Medvirkende: Stephanie Pettee, Roy Abramsohn, Susan Schramm, Bunny Gibson, Matt Fromm. Musik: Chris Anderson.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar