tirsdag den 25. marts 2008

Hammers eneste varulv

Hammer-studierne lavede kun en enkelt varulvefilm, nemlig THE CURSE OF THE WEREWOLF fra 1961, hvilket kan undre, når man tænker på Hammers evne til at arbejde videre med et allerede etableret univers. At de så præsterede en af de bedste film i denne langhårede genre er blot en gave til alle horror-fans.

Det er naturligvis Terence Fisher, der har instrueret denne perle. Anthony Hinds har skrevet det fremragende manuskript, der er løseligt baseret på Guy Endores roman THE WEREWOLF OF PARIS. Det unikke ved filmen er ikke alene den komplekse historie, der strækker sig over et par generationer, men også det unikke billedsprog og den meget voksne fortællestil.

Indledningen, hvor vi er helt tæt på Oliver Reeds dyriske øjne er fantastisk flot og man rives med af en film, der ikke har et eneste dødt øjeblik. Varulve-makeuppen af Roy Ashton er vildt imponerende og selv forvandlings-sekvensen er solidt lavet (hvilket ellers er svagheden i mange ældre varulve-gysere). Den flotte musik af Benjamin Frankel kan i øvrigt fås i en fornem genindspilning fra Naxos. Selve filmen kan indtil videre kun fås i en region 1-udgave i sættet THE HAMMER HORROR SERIES, men så får man altså syv andre Hammer-film med ved samme lejlighed.

THE CURSE OF THE WEREWOLF, England, 1961. Instruktion: Terence Fisher. Medvirkende: Clifford Evans, Oliver Reed, Yvonne Romain, Catherine Feller, Anthony Dawson. Musik: Benjamin Frankel

3 kommentarer:

  1. Den findes også på tysk DVD med titlen Der Fluch von Siniestro, men jeg kender ikke de tekniske detaljer såsom sprog m.m.

    SvarSlet
  2. Det er sandelig rigtigt. Den er udkommet fra Koch Media sidste år, skulle være i bredformat og have tysk og engelsk lydspor.

    SvarSlet
  3. Der er også varulve i "Children of the Full Moon", et afsnit af tv-serien "Hammer House of Horror" (1980).

    SvarSlet