lørdag den 8. marts 2008

Turist-tortur

Jeg sætter stor pris på Eli Roth for hans enorme kærlighed til horror-genren. Her er virkelig tale om en mand, der brænder for sagen. En dag vil han have udviklet til at være en af de helt store instruktører. Han er ikke nået til det punkt endnu, men med HOSTEL: PART II tager han et skridt i den rigtige retning.

2'eren fortsætter historien om den skumle organisation i Slovakiet, hvor rige mænd mod betaling kan torturere og dræbe unge rygsæk-turister. Denne gang er det tre kvinder, der rejser til det alt andet end hyggelige hjørne af Europa - og vi kan umuligt vide hvem af dem, der overlever turen. Samtidig følger vi to amerikanere, der er nye kunder i butikken og vi får mere at vide om hvordan den makabre organisation fungerer.

HOSTEL: PART II har delt vandene, især fordi den ikke er så blodig som 1'eren. At den "bare er mere af det samme" har også været en klagesang fra mange kritikere. Jeg synes, det er en rigtig god film på en "fire ud af seks stjerner"-agtig måde. Personskildringen er skarpere, der er et større fokus på detaljerne og den afdæmpede tone klæder historien. Først i det groteske klimaks går Eli Roth helt amok i kvalmende ulækker vold.

Lauren German, Heather Matarazzo og Bijou Phillips er gode som de tre unge kvinder og det er en fornøjelse at se Roger Bart og Richard Burgi som de amerikanske kunder, der er på jagt efter et blodigt fix. Og så kan man opleve Ruggero Deodato i en meget passende cameo-rolle. At Eli Roth ikke er blevet helt moden endnu som instruktør afsløres i en fjollet og unødvendig slutscene, men på trods af disse barnlige indslag er HOSTEL: PART II i høj grad værd at bruge tid på.

HOSTEL: PART II, USA, 2007. Instruktion: Eli Roth. Medvirkende: Lauren German, Roger Bart, Heather Matarazzo, Bijou Phillips, Richard Burgi. Musik: Nathan Barr.

Læs også...
(Tor)turen går til Slovakiet

1 kommentar: