lørdag den 19. april 2008

THE MIST og censuren

De danske filmselskaber har ikke pligt til at sende en film til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge med mindre den skal vises til personer, der er yngre end 15 år. Derfor er det lidt interessant at følge med i Medierådets afgørelser, fordi man her kan få en fornemmelse af, om et filmselskab har satset på et bredere publikum ved at sende f.eks. en gyser ind til bedømmelse. Det kunne jo være, at rådet vurderede en film som knap så skræmmende, og klaskede en "Tilladt for børn over 11 år"-etiket på i stedet for en "Tilladt for børn over 15 år".

Den biografaktuelle THE MIST har en R-rating i USA for "violence, terror and gore, and language" som MPAA skriver. Og i Danmark har UIP valgt at få bedømt THE MIST hos Medierådet og her er deres vurdering: "Grundstemningen i filmen er ildevarslende og uhyggelig. Filmen indeholder en lang række blodige og skræmmende scener. I disse scener bliver mennesker lemlæstet og dræbt af uhyggelige monstre på en udpenslet og ekstrem blodig vis. Filmen vurderes derfor til at virke skræmmende på børn under 15 år."

2 kommentarer:

  1. Tja..bum bum, med den beskrivelse: Lemlæstelse, udpenslet og ekstrem blodig, så er den jo nok ikke kandidat til en 11 års grænse.

    SvarSlet
  2. Men det er god reklame!

    SvarSlet