tirsdag den 5. august 2008

Italienske menneskeædere i bogform

EATEN ALIVE! ITALIAN CANNIBAL AND ZOMBIE MOVIES er en bog, der tager dig med på en temmelig makaber rejse. Det er nemlig en guide til alle italienske kannibal- og zombiefilm, lige fra ROMA CONTRA ROMA fra 1964 til DELLAMORTE DELLAMORE fra 1994. Bogen er redigeret af journalisten Jay Slater, der også har leveret hovedparten af teksten. Han har dog inviteret en lang række andre med til festen, og derfor får man også indlæg af bl.a. David J. Schow, Ramsey Campbell, Jim Van Bebber, Kim Newman, Brian Yuzna og Lloyd Kaufman.

Konceptet for bogen er, at filmene præsenteres i kronologisk rækkefølge med en stribe anmeldelser. De fleste film er kun anmeldt af en enkelt skribent, mens væsentlige titler som f.eks. CANNIBAL HOLOCAUST er anmeldt af tre forskellige personer. Undervejs er der så små interview med en række af de involverede filmfolk. Hertil kommer pæn portion spændende og sjældne billeder.

Det kunne lyde som en blandet landhandel, men det er en helt forrygende bog. Velskrevet, sjov og informativ. En god detalje er, at alle titler konsekvent er skrevet med både den italienske originaltitel og den engelske titel. Er man bare lidt interesseret i denne del af genren, er bogen bestemt værd at have i hjemmebiblioteket.

Rent grafisk lider bogen af en alt for lille punktstørrelse, der kræver gode øjne. Måske skulle man have ofret nogle ekstra sider eller have sat teksten i to spalter. Irriterende er det også, at de meget interessante "fodnoter" er placeret bag i bogen, så man hele tiden skal bladre. Men det er kun små kritikpunkter og jeg kan varmt anbefale EATEN ALIVE!, der er udgivet af Plexus i 2006.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar