onsdag den 24. september 2008

Kvæk, kvæk, kvæk...

Freelance-fotografen Pickett Smith padler rundt et sted i det sydlige USA for at dokumentere, hvordan dyrelivet påvirkes af forurening. Hans kano bliver sejlet over ende af Clint og Karen Crockett, der er ude for at afprøve en speedbåd. Smith bliver inviteret med til familiens hus, der ligger på en ø.

Her møder han Jason, den sure gamle bedstefar, som styrer både sin familie og tyende med hård hånd. Alle er samlet for at fejre hans fødselsdag, men især de kvindelige medlemmer af familen generes af den evige kvækken fra de enorme oksefrøer, der hopper rundt på hele øen. Jason Crockett er typen, der gerne hælder gift ud i naturen for at få fred, men det giver selvfølgelig bagslag. Og det er ikke bare frøerne, som er sure. Også slangerne, edderkopperne, alligatorerne, skildpadderne og mange andre kryb står på spring for at tage livet af familien Crockett.

FROGS er den langsomste naturen-går-amok-film, jeg nogensinde har set. Det er ikke så meget tempoet i filmen, men hvert eneste angreb skildres så sjusket og sløvt, at man bliver irriteret. I næsten hvert eneste situation kunne de stakkels ofre nemt være sluppet væk, men det gør de altså ikke. Titlen er falsk markedsføring, idet frøerne ikke gør meget andet end at kvække og hoppe. Først til sidst kommer de på banen i endnu en sjusket "sløve dyr dræber et menneske"-scene.

Ray Milland spiller hovedrollen som den gnavne bedstefar, mens Sam Elliot spiller den miljøbevidste fotograf. Filmen er fra før han fik sit berømte western-overskæg. Les Baxter har i øvrigt komponeret noget rædselsvækkende elektroniske lorte-musik til FROGS - det lyder bare så forfærdeligt. FROGS er en American International Pictures-produktion fra 1972.

FROGS, USA, 1972. Instruktion: George McCowan. Medvirkende: Ray Milland, Sam Elliott, Joan Van Ark, Adam Roarke, Judy Pace. Musik: Les Baxter

1 kommentar:

  1. Jeg får næsten lyst til at se "Frogs", bare fordi den lyder så ringe :)
    Din beskrivelse minder mig om min oplevelse af filmen "Infested" fra 2002. Den var godt nok også ringe, og led i høj grad af underlige scener, hvor folk skulle slippe væk fra stillestående trusler.

    SvarSlet