fredag den 5. september 2008

Pas på, dræbersneglene kommer

Der er sikkert mange havejere, der vil ryste i bukserne af skræk over en film som SLUGS - ikke mindst efter dræbersneglenes hærgen de senere år. Alle andre vil formentlig bare skrige af grin, for der er tale om en b-film af værste skuffe. SLUGS er baseret på en roman af den engelske splatter-forfatter Shaun Hutson, der har oplevet at få en på siden af hovedet af en oprørt nabo, der netop havde læst bogen.

Filmens originaltitel er SLUGS, MUERTE VISCOSA og er en spansk-amerikansk produktion. Den blev instrueret i 1988 af Juan Piquer Simón. Plottet er noget med, at undergrunden i den lille by Ashton er så forurenet, at de lokale skovsnegle har fået smag for blod. Det får sundhedsmyndighederne så en del tid til at gå med, alt imens flere og flere dør. Da man endelig når frem et bud på en løsning, er der selvfølgelig tale om den mest besværlige og farlige måde at dræbe sneglene på... men det skal man ikke tænke så meget over.

I det hele taget skal man ikke tænke under denne film, der er ganske håbløs. En del effektive splatter-scener trækker dog op i den samlede vurdering, men ikke meget. Med til historien hører i øvrigt, at Shaun Hutson selv hader filmen, men det er nok ikke så underligt.

SLUGS, MUERTE VISCOSA, Spanien-USA, 1988. Instruktion: Juan Piquer Simón. Medvirkende: Michael Garfield, Kim Terry, Philip MacHale, Alicia Moro, Santiago Álvarez. Musik: Julio Bragado.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar