søndag den 25. januar 2009

Bizarre drømme i heksens hus

Instruktøren Stuart Gordon er en af de få, der har fået noget fornuftigt ud af at filmatisere H.P. Lovecraft. Ganske vist har hans fortolkninger været krydret med en solid dosis sex, splatter og kulsort humor (hvilket nok ville have chokeret den gamle gentleman fra Providence), men det har fungeret. Det gør det også i Gordons MASTERS OF HORROR-afsnit "Dreams in the Witch-House", baseret på en novelle fra 1932. Handlingen er selvfølgelig ført op til vor tid og en mandlig karakter er blevet forvandlet til en kvinde.

Walter Gilman, der studerer på Miskatonic University, flytter ind i et nedslidt pensionat. Ud over den sure vært bebos huset af den enlige mor Frances, hendes baby Danny og en ældre religiøs mand. Walter er ved at skrive speciale om strengteori og andre dimensioner, men han forstyrres af en del larm i huset. Snart begynder han også at drømme de særeste ting, bl.a. om en rotte med menneskeansigt. Efterhånden går det op for ham, at drømmene er lidt mere virkelige, end han bryder sig om.

"Dreams in the Witch-House" er et virkelig godt afsnit, der formår at fange det bedste af stemningen fra Lovecraft: Det sære hus, den skræmmende fortid, den tynde grænse mellem det virkelige og det uforklarlige og de sære skrifter, der måske kan give indblik i utrolige hemmeligheder. Derudover får vi en pæn portion splatter og sex, hvilket er typisk Stuart Gordon. Rotten med menneskeansigtet er ganske overbevisende lavet og giver episoden den rette sorthumoristiske vinkel.

MASTERS OF HORROR: Dreams in the Witch-House, USA, 2005. Instruktion: Stuart Gordon. Medvirkende: Ezra Godden, Campbell Lane, Jay Brazeau, Chelah Horsdal, David Racz. Musik: Richard Band.

1 kommentar:

  1. Interessant. Jeg synes faktisk, at det var et af de mest mislykkede afsnit i serien. Jeg må vist hellere se det igen og finde ud af, om jeg bare var i dårligt humør :)

    SvarSlet