lørdag den 10. januar 2009

Dvd-gys uge 3 - 2009

Efter et par rolige uger sparkes året i gang med en håndfuld udgivelser:
  • BLOODRAYNE II: DELIVERANCE (Vampyr-tju bang af Uwe Boll. Hedder BLOODRAYNE: THE VAMPIRE CHRONICLES på "dansk". Udgives af Midget Entertainment).
  • GLI OCCHI FREDDI DELLA PAURA (Den 7. i AWE's giallo-serie, en spansk-italiensk produktion fra 1971 af Enzo G. Castellari. Også kendt som COLD EYES OF FEAR. Udgives af Another World Entertainment).
  • PROM NIGHT (Det nye remake. Der skulle være tale om en unrated udgave, hvilket i det mindste er noget. Kommer også på Blu-ray. Udgives af Sony Pictures).
  • LE SCOMUNICATE DI SAN VALENTINO (Italiensk erotisk nonne-horror fra 1974, instrueret af Sergio Grieco. Også kendt som THE SINFUL NUNS OF SAINT VALENTINE. Udgives af Another World Entertainment).
  • SEED (Henrettet morder, der ikke er helt død, kravler ud af graven for at hævne sig. Instrueret af Uwe Boll. Den danske titel er SLAGTEREN. Udgives af Midget Entertainment).
  • TRIGGER MAN (DELIVERANCE-inspireret amerikansk gyser af Ti West fra 2007. Udgives af Another World Entertainment).

11 kommentarer:

  1. Ser ud til jeg skal ud efter Prom Night. jeg købte godt nok en britisk version sidste år, Men jeg vil fandeme også have den unrated.

    SvarSlet
  2. Nu har jeg godt set, at der er danske undertekster på den britiske dvd og at denne skulle være lig med biografversionen. Derfor virker det underligt, at den danske dvd skulle være unrated. Nu er det ikke min erfaring, at unrated nødvendigvis betyder mere blodig - det kan også bare være nogle ligegyldige snakkescener, der er føjet til. Nu får vi se...

    SvarSlet
  3. Nu er det heller ikke fordi der var særligt meget blod i Prom Night. Men det virker faktisk lidt underligt at putte et "unrated" stemple på. Hehe...

    SvarSlet
  4. Ofte er det med "unrated" ren markedsføring. I USA kan et filmselskab bare tilføje nogle flere snakkescener til en gyser og så lade være med at få en censur-bedømmelse på. Vupti, så er dvd'en jo unrated - men ikke mere uhyggelig og blodig af den grund. I mange tilfælde kan man dog regne med, at der er kommet lidt mere blod på. I England skal alle film vist bedømmes, så her kan man finde betegnelser som "Extreme Edition" og den slags.

    SvarSlet
  5. Rigtigt. Jeg har faktisk set en del Extreme Edition film, De er også begyndt med de der nye stempler. Du ved "Too Shocking For Cinemas"

    SvarSlet
  6. I har misforstået betegnelsen ”unrated”. Det er ikke på nogen måde en garanti for, at der er noget som helst ekstra med (selvom det i praksis ofte er tilfældet). ”Unrated” betyder blot, at filmen ikke er rated, altså at den ikke har fået en rating (censurangivelse/aldersgrænse) af det relevante ratingfirma (fx MPAA eller BBFC). En unrated version kan i princippet udmærket være mildere end den ratede version, som det fx er tilfældet med Mira Nairs ”Kama Sutra: A Tale of Love” (1996).

    SvarSlet
  7. Øh, det er vist også det, jeg har skrevet, synes jeg...

    SvarSlet
  8. Både og. Du skriver, at ”i USA kan et filmselskab bare tilføje nogle flere snakkescener til en gyser og så lade være med at få en censur-bedømmelse på. Vupti, så er dvd'en jo unrated”. Formuleringen er stærkt misvisende, for det er ikke nødvendigt at tilføje, fjerne eller ændre noget som helst; ændringer har INTET med at gøre med, hvorvidt en film er ”unrated”.

    SvarSlet
  9. Hvis en amerikansk biograffilm har været hos MPAA og udkommer i præcis det samme cut på dvd, vil man formentlig skrive MPAA's rating på coveret. Jeg har ikke hørt om eksempler på, at man har "snydt" og bare klasket et "unrated"-skilt på en film, der faktisk er rated. Uanset hvad er det en jungle.

    SvarSlet
  10. Det er korrekt, at "hvis en amerikansk biograffilm har været hos MPAA og udkommer i præcis det samme cut på dvd, vil man formentlig skrive MPAA's rating på coveret". Sådan er det normalt.

    Men igen, du blander begreberne sammen. At en film er "unrated" har intet at gøre med, om den først har været i biografen og siden kommer på dvd. ”Unrated” betyder blot, at filmen ikke er rated, altså at den ikke har fået (eller ikke benytter) en rating.

    Og jo, der findes eksempler på film, der er udsendt som "unrated", skønt filmen faktisk er blevet klassificeret. MPAA vurderede "Requiem for a Dream" (2000) til en NC-17-rating, hvilket distributøren ikke brød sig om, så man udsendte filmen "unrated".

    Det er efter amerikansk lovgivning ikke "snyd", det er bare en beslutning, svarende til om man vælger at trykke et anmeldercitat på plakaten. I USA er det nemlig frivilligt, om man vil lade sin film udsende med en rating eller ej.

    SvarSlet
  11. Jeg synes nu ikke, at jeg blander begreberne sammen, men fred være med det. Interessant eksempel med REQUIEM FOR A DREAM.

    Jeg ved godt, at det er frivilligt i USA om filmen skal forbi MPAA eller ej. I forhold til "snyd" og horrorfilm, så er er oplagt eksempel på dette THE RING TWO. Den havde en PG-13-rating i bifferne, men findes i en "unrated" version på dvd. Forskellen er en del snakkescener og altså ikke ret meget mere blod og uhygge. Hvis filmselskabet havde valgt at sende denne længere udgave ind til MPAA, ville den sikkert have fået en PG-13 igen - men det undlader man så at gøre, formentlig fordi "unrated" er et magisk ord i denne genre. Og vi snotdumme horrorfans går lige i fælden og tror, at vi skal se noget mere blodigt og uhyggeligt.

    SvarSlet