lørdag den 10. januar 2009

Flotte gys på sofabordet

HORROR CINEMA er en ny udgivelse fra forlaget Taschen. Der er tale om en af disse store lækre hardcovers med masser af billeder, man typisk har liggende fremme på sofabordet, så man kan signalere hvad det er, man interesserer sig for. Bogen byder på en lynhurtig gennemgang af genrens historie i det indledende kapitel og så en stribe nedslag i diverse undergenrer, så som 'Slashers & Serial Killers', 'Ghosts & Haunted Houses' og 'Vampires & Werewolves'. Teksten er skrevet af Paul Duncan, Jonathan Penner og Steven Jay Schneider. Den er et lidt pudsigt mix af akademiske betragtninger og begejstrede fan-udgydelser. Det største problem er nok, at de tre skribenter er nødt til presse en masse information ind i en forholdsvis kompakt tekst. Det første kapital er tæt på at være ulæseligt, mens det fungerer lidt bedre i de tematiske kapitler.

Der er lidt sjusk undervejs. I omtalen af THE WICKER MAN skrives handlingsreferatet f.eks. ud fra Director's Cut i stedet for den noget mere udbredte standardudgave. En håndfuld faktuelle fejl fandt jeg også. Men HORROR CINEMA er først og fremmest en billedbog og det vrimler med sjældne og meget flotte stills. Der er virkelig mange, jeg aldrig har set før. Det gør bogen til en lækker oplevelse og bestemt værd at have stående (eller liggende på sofabordet, hvis man ikke er bange for kaffepletter). HORROR CINEMA skulle være til at bestille hjem fra de fleste boghandlere - det er jo en Taschen-bog - til en fornuftig pris. ISBN-nummeret er 978-3-8228-3152-6.

2 kommentarer:

  1. Jep, enig. En lækker billedbog. Angående fejl, er det så ikke et still fra Pumpkinhead og ikke The Thing-remaket, som er at finde øverst på side 77?

    SvarSlet
  2. Jeg har også undret mig over det billede.

    SvarSlet