onsdag den 4. februar 2009

Knald på kirkegården

USA i 1800-tallet. Den unge medicinstuderende Ernst Haeckel er besat af Victor Frankensteins arbejde, men har ikke den samme succes med at skabe liv. Han opsøger derfor en omrejsende nekromantiker ved navn Montesquino, der virker som lidt af en markedsgøgler. Haeckel får pludselig besked om, at hans far er døende. Han må straks hjem. Undervejs får han husly hos en ældre herre og dennes unge smukke hustru. I løbet af natten banker Montesquino på døren og Ernst Haeckel må erkende, at nekromantikeren trods alt har talent for at håndtere de døde. Et besøg på den lokale kirkegård bliver en både bizar og blodig affære.

MASTERS OF HORROR-afsnittet "Haeckel's Tale" er baseret på en novelle af Clive Barker. Egentlig skulle det have været instrueret af George A. Romero, men der gik koks i kalenderen og John McNaughton tog over. Det er en af de mere syrede episoder med masser af kinky sex og en spandfuld splatter, hvilket er ganske underholdende.

Desværre er det også en afsnit, hvor handlingen er trukket ud til det yderste. Der er en overflødig rammefortælling og undervejs er der flere scener, der ikke har nogen betydning for historien. Episoden ville have været markant mere effektiv, hvis den var blevet serveret på en halv time. Men hvis man er parat til at se en solid dosis usømmelig omgang med lig, så kommer man ikke udenom "Haeckel's Tale". Så er I advaret.

MASTERS OF HORROR: Haeckel's Tale, Canada-USA, 2006. Instruktion: John McNaughton. Medvirkende: Derek Cecil, Leela Savasta, Tom McBeath, Steve Bacic, Gerard Plunkett. Musik: Nicholas Pike.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar