torsdag den 5. februar 2009

Skrig hvis du ved hvad jeg gjorde til sidste skolebal

Donna Keppel er en meget forstyrret ung pige. For tre år siden blev hendes familie udslettet af den bindegale high school-lærer Richard Fenton, der i sygelig grad er forelsket i Donna. Nu bor Donna hos sin tante og onkel. Det afsluttende skolebal nærmer sig og Donna prøver at fortrænge sine mareridt om Richard Fenton. Ballet skal holdes på et fornemt hotel og netop som festlighederne er gået i gang, får politiet besked om, at Richard Fenton er stukket af fra galeanstalten. Og gæt lige hvilket hotel, han nu tjekker ind på.

PROM NIGHT anno 2008 er et remake af filmen fra 1980, hvor Jamie Lee Curtis danser disco. I den gamle udgave var morderens identitet et mysterium (selv om det er latterligt nemt at gennemskue), mens vi i den moderne udgave kender ham fra første sekund. Det er ikke særlig spændende. Og sådan er det hele vejen igennem. Hvorfor lave et remake af en film, når den er konstrueret så gammeldags som tilfældet er her? Der er ikke en eneste ægte chokscene i filmen. Alt er set før. Vi får endda den med spejlet på toiletskabet hele to gange! Blod er der ikke meget af og ingen af pigerne smider tøjet. Det er altså sølle, når vi har med en slasher at gøre.

Alle de unge skuespillere er pæne, nydelige og anonyme og det hele lugter lidt af overfladisk TV-film. Og det er netop fra utallige TV-produktioner, at instruktøren Nelson McCormick har gjort sine erfaringer, men horror i stor skala har han ikke den store forståelse for. Desværre er hans næste projekt et remake af THE STEPFATHER.

PROM NIGHT, USA, 2008. Instruktion: Nelson McCormick. Medvirkende: Brittany Snow, Scott Porter, Jessica Stroup, Dana Davis, Collins Pennie. Musik: Paul Haslinger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar