søndag den 8. februar 2009

Stephen King ta'r dig med på en køretur

USA 1969. Alan Parker er en ung studerende, der er dybt fascineret af døden. Da hans kæreste slår op med ham forsøger han at begå selvmord, men han bliver forstyrret og overlever. Kort tid efter får han besked om, at hans mor har fået et slagtilfælde. Han beslutter sig for at blaffe ned til sin hjemby, hvor hun ligger på hospitalet. Undervejs møder han en del mystiske mennesker, alt imens han skændes med sin dårlige samvittighed - og han konfronteres med både døden og sin fortid.

Det er Mick Garris, der har instrueret RIDING THE BULLET efter en kortroman af Stephen King. Garris har flere gange fortolket Kings værker, men dette er en af de få Stephen King-film, jeg har set, der har bevaret den særlige stil, der præger hans bøger. Alan Parkers indre dialog og syner er fint skildret. Det er så lidt irriterende, at mange af de gys, der er undervejs, bare er fantasier.

RIDING THE BULLET er en lille skæbnefortælling... Nu skal I høre om dengang Alan Parker blaffede ned til sin mor på hospitalet... og kunne have været perfekt, hvis den havde varet en times tid. Nu er der for meget fyld, men helt håbløs er den ikke.

RIDING THE BULLET, USA-Tyskland-Canada, 2004. Instruktion: Mick Garris. Medvirkende: Jonathan Jackson, David Arquette, Cliff Robertson, Barbara Hershey, Erika Christensen. Musik: Nicholas Pike.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar