onsdag den 11. marts 2009

F. Murray Abraham jager store aber

I Thailand er professor Conrad Hamilton på sporet af en ukendt abe-art. De er helt vildt farlige og under et forsøg på at fange en af dem, bliver de fleste af professorens kolleger dræbt. Kun den lokale assistent Chenne er tilbage. Heldigvis kommer der nye kræfter til i form af seks unge studerende. Efter en del møje og besvær når de frem til professorens lejr, hvor det snart går op for dem, at professoren er bimlende gal - og assistenten Chenne er heller ikke helt rask. Hamilton vil gøre alt for at fange de ukendte aber, også selv om han er nødt til at bruge studenterne som lokkemad.

BLOOD MONKEY er en af de utallige billige dyre-gysere, som RHI Entertainment har produceret de senere år. De fleste af dem vises på The Sci-Fi Channel, så det er ikke Oscar-klassikere, vi har med at gøre. Hovedrollen i BLOOD MONKEY spilles dog af en Oscar-vinder, nemlig F. Murray Abraham, men det er længe siden, han har været med i noget, der havde lidt klasse. BLOOD MONKEY er amatør-sjusk fra start til slut og man sidder bare og venter på, at de groteske aber skal få gjort kål på de rædselsfulde skuespillere. Men selv aberne ser man ikke meget til. Det er virkelig en meget billig film...

BLOOD MONKEY, Thailand, 2007. Instruktion: Robert Young. Medvirkende: F. Murray Abraham, Matt Reeves, Amy Manson, Matt Ryan, Laura Aikman. Musik: Charles Olins, Mark Ryder.

4 kommentarer:

 1. Ang. F. Murray Abraham, så medvirker han også i en anden tåkrummende ringe dyregyser "Shark Swarm: Fear Travels in Packs". Den er udgivet fra Pan Vison, og alle skal frarådes at bruge to en halv time (ja, to en halv time) af deres liv på denne sørgeligt ringe film.

  SvarSlet
 2. Tjah, det ender jo nok alligevel med, at jeg en dag bruger to en halv time af mit liv på at se SHARK SWARM, men den står bestemt ikke øverst på min liste.

  SvarSlet
 3. Det kan jeg forestille mig, at du gør ;-) Jeg selv har det lidt på samme måde.

  Dog er der (desværre) ingen gys i "Shark Swarm", der er en slags (anti)dramatisk potpourri over "Deep Blue Sea" og "Jaws".

  Instruktøren har svært ved at finde ud af, hvor fokus skal være. Skal det være hos de muterede hajer i havet, der går amok og æder alt og alle, eller skal det være hos bolighajen (en husopkøbende mafioso), der fungerer som et menneskeligt pendant til havets tandbesatte bæster.

  Der er som sagt ingen gys i filmen, men en masse ufrivillig komik der (når jeg tænker nærmere efter)faktisk er ret gyselig...

  Og så venter jeg stadig på din bedømmelse af "Black Water" - by the way ;-)

  SvarSlet
 4. SHARK SWARM lyder som en ret typisk tv-miniserie... Nå ja! Det er det jo også!

  BLACK WATER er jeg desværre ikke nået til endnu, men jeg skal nok få den set.

  SvarSlet