tirsdag den 10. marts 2009

Mary Lou vender tilbage fra graven

Året er 1957. 17-årige Mary Lou Maloney er til det afsluttende skolebal på Hamilton High. Her kysser hun både med sin pæne kæreste Bill og den frække fyr Buddy. Da Mary Lou bliver kåret som ballets dronning, kommer den jaloux Bill til at sætte ild til hendes kjole og hun dør på scenen. 30 år senere. Vicky Carpenter er en helt almindelig, småkedelig gymnasiepige. Alt dette ændrer sig, da Mary Lous sjæl bliver sluppet fri fra en kuffert nede i skolens kælder. Mary Lou vil have hævn over Bill, der nu er rektor, og Buddy, der er blevet præst. Og når hun nu alligevel er vendt tilbage til denne verden, kan hun lige så godt lave så meget ballade som muligt.

HELLO MARY LOU: PROM NIGHT II fra 1987 er en fortsættelse til den originale PROM NIGHT fra 1980. De to film har dog intet med hinanden at gøre. 2'eren henter inspiration fra både THE EXORCIST, CARRIE og A NIGHTMARE ON ELM STREET og er derfor lidt af en rodebutik. Men det er en munter en af slagsen på sådan en god gammeldags 80'er-agtig måde.

Vi får en masse syrede mareridts-scener og en håndfuld kreative drab og så er det sjovt at se Michael Ironside i en rolle, hvor han ikke bare er en ond skurk. Og Wendy Lyon er perfekt som Vicky Carpenter, der i løbet af filmen både skal være en bleg og nervøs pige og en dæmonisk og forførende møgkælling. Jeg så HELLO MARY LOU: PROM NIGHT II i den flotte region 1-udgave fra MGM Home Entertainment.

HELLO MARY LOU: PROM NIGHT II, Canada, 1987. Instruktion: Bruce Pittman. Medvirkende: Michael Ironside, Wendy Lyon, Justin Louis, Lisa Schrage, Richard Monette. Musik: Paul Zaza.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar