søndag den 29. marts 2009

Mystiske lyde fra babyens værelse

PELÍCULAS PARA NO DORMIR eller FILMS TO KEEP YOU AWAKE er en spansk TV-serie, der kan sammenlignes lidt med den amerikanske MASTERS OF HORROR. En stribe solide instruktører har hver især lavet de seks afsnit i serien, heriblandt Álex de la Iglesia. Hans episode hedder "La habitación del niño" (eller "The Baby's Room").

Her møder vi det unge par Juan og Sonia, der netop har købt en kæmpevilla for en slik. Sammen har de et lille barn. Derfor har de i indflytningsgave fået en babyalarm. En aften hører de underlige lyde i babyalarmen, men de kan ikke finde nogen i huset. Juan køber nu en deluxe babyalarm med et infrarødt kamera og en monitor, så de også kan se babyens værelse. Til deres store rædsel er der om natten en mystisk mand inde i børneværelset. Politiet kan dog intet finde og efterhånden begynder Juan at gå op i limningen og Sonia bliver mere og mere bange for ham.

Det er en forholdsvis klassisk spøgelseshistorie, vi her har med at gøre. Undervejs introduceres tanken om parallelle virkeligheder og det fører fortællingen mod en slutning, der er lidt for nem at regne ud på forhånd. Alligevel er det et spændende afsnit, ikke mindst fordi skuespillerne er dynamiske og interessante og vi får også serveret et par solide chokscener undervejs. Episoden er en anelse for lang, men ellers er det ganske god underholdning.

Fire af de seks PELÍCULAS PARA NO DORMIR-afsnit er udgivet i en box fra Noble Entertainment/Pan Vision med titlen 4 FILMS TO KEEP YOU AWAKE. "La habitación del niño" er med i denne box. Man må desværre leve med nogle rædselsvækkkende elendige danske undertekster, der er endnu et eksempel på, at filmselskaberne er pisse ligeglade med kvaliteten af oversættelserne.

PELÍCULAS PARA NO DORMIR: La habitación del niño, Spanien, 2006. Instruktion: Álex de la Iglesia. Medvirkende: Javier Gutiérrez, Leonor Watling, Sancho Gracia, María Asquerino, Antonio Dechent. Musik: Roque Baños.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar