søndag den 29. marts 2009

Fjæs til fjæs med Leatherface

I dag gik turen til Malmø, nærmere bestemt messecenteret MalmöMässan, hvor der denne weekend har været holdt endnu en udgave af The Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention. Selv om jeg har boet i København i mange år, har jeg aldrig fået taget mig sammen til at deltage, men denne gang skulle det være - ikke mindst fordi selveste Gunnar "Leatherface" Hansen var en af gæsterne.

Her er vi på vej ind til MalmöMässan, en stor grim hal i et grimt kvarter - men lige bagved bygningen ligger den berømte Turning Torso-skyskraber, der er ret flot. Messen bestod af en masse boder, hvor man kunne købe alt muligt. Der var utroligt meget STAR WARS-halløj, især figurer. Også STAR TREK fyldte en del. Selve messeområdet var ikke særlig stort, men der var en del at kigge på og bladre igennem (men altså især for science fiction-fans og folk, der er vilde med at samle på billeder og autografer). Her sad han så, selveste Gunnar Hansen.Han var utrolig flink og imødekommende og sagde "thank you", da jeg fremhævede THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE som den bedste gyserfilm nogensinde. Han morede sig meget over historien om min datter, der i al hemmelighed havde "lånt" filmen fra min samling og set den uden min tilladelse - og så sagde han "bøh" til hende (på amerikansk, selvfølgelig). Jeg bad ham om at signere bookletten fra en deluxe-dvd-udgave af filmen - på et billede af ham selv som Leatherface, hvor han skrev Søren, you're next! Gunnar Hansen. Så bliver det ikke større. En anden gæst var Edward Furlong, som jeg fik til at skrive på dvd-omslaget af PET SEMATARY II. Han fortalte, at filmen var "fun to make". Da jeg nævnte, at jeg glædede mig til at se ham i de kommende DARK REEL og NIGHT OF THE DEMONS, sagde han, at jeg ikke skulle forvente det store, men ønskede mig "good luck" med dem. Furlong virkede lidt træt og distanceret, men nu er det vel også en underlig oplevelse at sidde bag et skrivebord i en hal i Malmø og skrive autografer en hel weekend - også selv om man får 140 kroner pr. styk (det er nemlig ikke gratis at få en signatur). Her har vi et par svenske fans og fanzine-redaktører, nemlig Magnus Carlsson og Carl-Johan Rudnert. De solgte deres fanzine GORY-GLORY MAGAZINE, hvor nr. 2 lige er udkommet. Rudnert havde også tid til at interviewe Gunnar Hansen, så det kan vi formentlig glæde os til at læse om i et kommende nummer. I nogle af boderne kunne man også se meget store figurer. Her er en grum Pinhead. Ægte rekvisitter og kostumer fra diverse film kunne man også studere. Her ses Rutger Hauers frakke fra THE HITCHER. Ud over de to numre af GORY-GLORY MAGAZINE købte jeg ikke det store på messen. Jeg har så mange film stående på hylden i øjeblikket, at jeg ikke havde lyst til at slæbe så meget med hjem. Jeg købte dog en meget flot CREEPSHOW-T-shirt og syv badges med diverse horror-motiver.

Efter ca. tre timer på messen tog vi ind til Malmø centrum og spiste frokost på Jensens Bøfhus. Så kiggede vi meget hurtigt ind i et par butikker, hvor jeg slog kløerne i den svenske dvd-udgave af LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN. Den kostede bare 140 danske kroner og udkommer først her i landet om en lille måneds tid. Så satte vi ellers kursen mod Danmark igen...

4 kommentarer:

 1. Jeg ser, at du ikke var den eneste, der tog billeder af mødet med Gory Glory-drengene:
  http://www.skrackfilm.org/forum/viewtopic.php?p=271771#p271771

  SvarSlet
 2. Awesome billeder. Snyd at du mødte Gunnar Hansen!

  Var det denne her udgave af Lad den rette komme ind, du købte?: http://images.tradera.com/530/78927530_1.jpg

  SvarSlet
 3. Ha, det er da ikke snyd!

  Yes, det var den udgave af LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN, jeg købte. Præcis den samme skive vil være i handlen i Danmark om en lille måneds tid.

  SvarSlet
 4. Haha. Men jeg synes stadigvæk det bare er lidt snyd.

  Ah, Så smutter jeg ind i Laserdisken i morgen og får købt den.

  SvarSlet